Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek? Ti voltatok már így?

Mit tegyek? Ti voltatok már így?

Figyelt kérdés

Röviden: nincsenek céljaim. Nem tudom,hogy hova menjek továbbtanulni,nem tudom,hogy milyen munkát akarok végezni, sem azt,hogy hol akarok élni...semmi.Nincs semmi,ami motiválna vagy irányt mutatna...

Röviden ennyi...

18/L

2010. jún. 18. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez így 18 éves korban nagy baj! Igaz, én csak két évvel vagyok tőled idősebb, de amikor 15 évesen el kellett döntenem, hogy az ált. suli után hova tovább, nekem akkor már voltak céljaim. Most 20 éves vagyok van egy szakma a kezemben (virágkötő) és idén szeptemberben kezdem a szakács szakmát. Nem értem, hogy neked ennyire nincs elképzelésed, hogy hova tovább? Annyi jó szakma van, meg ugye érettségizni is tudsz. Hát valamit találj ki magadnak! Őszintén, sok sikert kívánok hozzá, bármit is választasz! :)
2010. jún. 18. 18:56
 2/9 A kérdező kommentje:
Hát nem sokat segítettél,csak még rosszabbul érzem magam emiatt,de azért köszi....
2010. jún. 18. 19:22
 3/9 anonim ***** válasza:
én azt nem hiszem el h nincs olyan dolog ami legalább egy kicsit is érdekelne ?Oo
2010. jún. 18. 19:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok

Figyelj, nem az volt a célom, hogy ha elolvasod amit írtam, akkor rosszul érezd magad, de eleve az szerepelt a kérdésedben, hogy ti voltatok már így? És ezért írtam le azt, hogy velem mi történt pályaválasztás terén. Ne haragudj! :)

2010. jún. 18. 19:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Én is 18 vagyok, és én olyan 2 éve döntöttem el, hogy milyen irányba szeretnék továbbtanulni. Előtte arról sem volt fogalmam, hogy mi érdekel. Aztán egyik nap, ráébredtem, hogy a biológia vonz. Tévében az ilyen jellegű tudományos filmeket nézem, szeretek a témáknak utánna olvasni. De ez már annyira az életem része lett, hogy szinte fel sem tűnt :D De biztos van olyan dolog, amivel te is szívesen foglalkozol. Rajzolás, írás, vagy bármi, amit szívesen csinálsz? Ha pedig nincs, akkor iratkozz be egy tanfolyamra, amit érdekesnek találsz, olvass könyveket olyan témában, amikről keveset tudsz, vagy kérdezd meg egy olyan embert, aki nagyon jól ismer, hogy szerinte miben vagy tehetséges. Nem kell kapkodni, ismerek olyan embert, aki 30 évesen döntötte el, hogy pszichológus lesz, és megcsinálta, elkezdte újra 30 évesen a sulit, és most pszichológusként dolgozik. Hogy hol... Járd a világot, úgyis megtalálod a helyed, ahhol úgy érzed, hogy ott boldogan élhetsz ;)
2010. jún. 18. 21:08
 6/9 A kérdező kommentje:

Jaaj nem,köszönöm,hogy válaszoltál és nem haragszom,csak kicsit félreértettem első olvasásra...Köszönöm a válaszod!

Nos igazából enegm rengeteg minden érdekel,de semmi nem fog meg igazán...És ez a legnagyobb gond...Nem tudom eldönteni,hogy mi érdekel igazán és mi az,ami csak egy újabb hóbort és csak egy kis fellángolás,ami hamar leülepszik...Szóval engem igazából csak általánosan érdekelnek dolgok,sajnos...

Én azért remélem,hogy nekem nem kell 30 éves koromig várnom,amig kitalálom.

2010. jún. 18. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:

Az a baj(nem veled,hanem az élettel),hogy sokszor döntés elé állítja az embereket.Döntenünk kell végtelen sok olyan dologban,mint például:

-Most akkor a pasimhoz menjek,vagy a barátnőmhöz ugorjak át?

-Most akkor a leckét írjam meg előbb,vagy tanuljam meg,ami a könyvbe van?

ÉS MINDEZ MÉG NEM KOMOLY!A komoly most jön..

-Ma adjam fel a csekkeket,vagy holnap?

-Ma vásároljak be,vagy holnap?

És még ez sem annyira fontos,mint például ez..

-Mit csináljak most?Mi lenne,ha..?

-Akkor elváljak a férjemtől?

-Szakítsak a pasimmal?

És még ezeknél mindig vannak fontosabb döntések.Ilyenek az elköltözős kérdések,meg a többi "Mi lenne,ha..?"kérdések.

És hidd el,hogyha felteszel magadnak egy kérdést,amiben döntened kell,és gyűjtessz érveket és ellenérveket,akkor tudsz dönteni,hogy mi lenne a számodra a legjobb..

**

ÍGY HÁT EZT JAVASLOM:

-Válassz ki 3 iskolát,3 foglalkozást,3 olyan dolgot,ami érdekel és szívesen csinálnád..gyűjts érveket mind a háromhoz,hogy miért érdekel,mi lenne a számodra a jobb,melyiket élveznéd jobban..stb.

És akkor rájössz,hogy mi a számodra a legmegfelelőbb.:)

SOK SZERENCSÉT AZ ÉLETBEN!

2010. jún. 18. 22:26
 8/9 anonim ***** válasza:

Rövid leszek...

Keresd meg azt, amit a legjobban szeretsz és úgy gondolod, szívesen elviseled egy egész életen keresztül.

Szerintem ez a megoldás.

2010. jún. 19. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Csak a mának élsz,nincs ezzel baj,én is ilyen vagyok!
2010. jún. 19. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!