Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miert erzem magam egy senkinek...

Miert erzem magam egy senkinek a fonokom elott? Mas is van igy ezzel?

Figyelt kérdés
Melos vagyok, illetve kisteherauto sofor egy cegnel, a fonokom es egyben a ceg tulajdonosa egy kapzsi oregember, aki teljes mertekben lenezi az alaklmazottait. Tegnap a balatoni nyaralojat kellett rendberaknunk. O megjelent a fel eves bmw-jevel, beult egy kv-val a medencebe, mi meg kollegammal hordtuk az epitkezesi tormeleket a szeme lattara, o oedig a medenceben ulve adta az utasitasokat. Nem tudom normalis e ez az erzes, de en egy senkinek ereztem magam... ugyanugy maskor is, amikor beszelgetnem kell vele, vagy beerek a munkaba a rozzadt ezer eves 150ezer ft-os opelommal, o pedig megerkezik valamelyik tobb 10 millios autoja egyikevel. 160ezer ft-os fizetesem van, tehat nem is keresek valami sokat.
2018. júl. 17. 18:31
 1/5 anonim ***** válasza:
te tényleg egy senki vagy, meg a kollégáid, ha egy ilyen embernek melóztok!
2018. júl. 17. 18:33
 2/5 anonim ***** válasza:

mondod neki, gyere dógozzá má, ne a kávédat igyad.

Rám a főnök felnéz, és nem bánja ha úgy beszélek vele mint a kutyával. Amig a munkám elvégzem normálisan :D

2018. júl. 17. 21:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen s.zaralakok. Lépj le ettől a fas.zkalaptól.
2018. júl. 18. 12:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Megszokott az ilyen téma.

Miért érzed senkinek magadat?

Kutassunk első sorban önmagadban:

Hány éves vagy? Mit értél el? Ahol tartasz elégedett vagy-e azzal? Megrekedt vagy haladni akaró személy vagy? Csak mondasz dolgokat/álmodozol holott nem igen keresed-kutatod a lehetőségeket?

...stb. lehetne még pár dolgot kérdezni önmagad felé.

Az emberek zömének problémája: Önmaguk.

Egyszerűbb irigykedni (csak arra is, hogy ő pihen, amíg ti dolgoztok), ujjal mutogatni ki mit csinál vagy mit nem, minthogy az ember magát venné elő, mint valós probléma forrását.

Egy megjegyzés: Semmit se sértésnek szánok, csak olyan tényeket írok le, amiket láttam/látok s tapasztalok és hogy hogyan látom én ezeket!

Kortól, nemtől, beosztástól fügetlenül rengeteg embernek ez a legnagyobb gondja. (nah meg ez is mégtöbb rossz indulatot szül...mert az emberek nem gondolkodnak)

Legyen egy esti séta, biciklizés vagy bármi alatt nem csak mozogz és levegőn vagy, de legjobb a gondolatok rendezésében is - én pl minden este biciklizek 1-2 órát a gondolataimmal, újra gondolok nézeteket, terveket, programokat stb.

Kérdések továbbá:

Szerinted teljes az élete, ha egy ribizli van a medencében? - akik nem tudnak kapcsolatot teremteni/párt keresni belső hiányosságaik miatt van. Nincs mire féltékenynek lenni.

Nos írtad, hogy öreg és sikeres úgymond anyagilag. Akát tisztességgel, akár turpissággal, de eljutott oda ahol van. - tett érte? - általában igen, kell.

VS

Te mit tettél? - nah meg ne feledjük a kor különbséget.

Sok nagyobb posztot betöltött ember is tapasztalta az elnyomást, de őket hajtotta a tudat (legtöbb esetben), hogy csak azért is feltör s felmutatja majd mire is jutott.

S legyen szó bárkiről, az ember személyisége eltorzulhat undorító irányba, még ha az illető pl tizenévesen egy tiszta szívű-lelkű jó ember is volt.

Miért? - mert pl annyit csalódik másokban, megannyiazor szúrják hátba...stb.

Ritka az olyan ember akiben nem alakul ki egy fajta védekezés.

Felveszi ugyan azokat, amiket vele tettek. Esetleg depresszió vagy/és elnyomás. Felvesz egy "tökéletes maszkot".

Elég hosszú téma ez és sok minden összefügg sok mással.

De mindennek a kiinduló pontja: Mi magunk vagyunk. Mi alakítjuk s tehetünk a jobbért, józan ész, önismeret s pár cél, ami elsősorban: Olyan ember akarok lenni, aki önmagam s megfeleljek elvárásaimnak/elképzeléseimnek.

Lehet időbe telik, de mindenhez idő kell. Legyen az csak egy hobbi, hétköznapi fel-le öltözés, munka, utazás, filmezés, alkotás.

Az életünk is úgymond alkotás, mi formáljuk.

Előfordul, hogy nem egyből s nem úgy jönnek össze a dolgok, de fel kell állni, ha akarunk valamit.

Én anno pár otthon összeszedett müanyag lapokból és bársony anyagból egyedi kemény, strapabíró ajándék dobozokat csináltam és azt a pár ezret forgattam egyre nagyobb alkotásokba. 2 hónap alatt a 0-ból összeszedtem 6 havi keresetet.

Letettem az eladó és üzletvezetőit (fél év , 105ezer) pipa s haladtam tovább a jelenig.

Lehet szarból is várat építeni...az más kérdés, ki milyen ember s miben keres/talál lehetőséget.

Önmagad megtalálása után, cél s megoldás/cselekedet.

Sok sikert!

Ne hagyjátok magatokat! Ne engedjetek az agyatok általi elnyomásnak, aki pedig próbál tényleg elnyomni, tojd le s gondolj arra : Jobb leszek, mint te! :)

Nehéz ezt a gondolkodás módot elindítani önmagunkban, de amint érzed már csak magadban is hogy jobb így, tudsz majd haladni, tervezni.

Volt hogy sündisznó voltam a hátamba szúrt tőröktől, de azt kerestem: Mit tegyek, ne történjen meg újra.

Barátságos maradtam, de bizonyos dolgokat magamnak megtartottam, tesztelgettem embereket.

Pl valami egyszerű mesélni valót, mindenkinek más mást (mit sütöttél, merre bicikliztél) - ha valamelyiket visszahallod, tudod ki a forrása.

Társaság kiszűrése is sokat jelent ahhoz, hogy jobban érezd magad.

Nah de nem jártatom tovább az ujjaimat, csak gondold át magadat, környezetedet s rendezd, alakítsad.

GL

2018. júl. 25. 17:10
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előttem lévők tipikus vulgáris emberek. Nekik is több mindenen kellene gondolkodni s átlátni dolgokat.

Pl munka az kell, nem mindenki tud egyből másikra váltani.

Nem tudjuk a kommentelőről:

Mennyire van munkalehetősége a környéken?

Megvan-e kötve a keze pl gyerek stb?

Az én javaslatom se egy határozott "parancsolgatás" úgy, hogy nem ismerem a kérdezőt és teljes körülményét, hanem lehetőség keresése az egész életre értve.

Az emberek zömével ez a baj s bajom, hogy ilyen mentalitásban vannak.

S szerintem az a szomorú, hogy elég nagy eséllyel fiatalabb is vagyok nálatok...

2018. júl. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!