Miért állandóan engem piszkálnak az emberek?
Nem lehet, hogy csak viccnek szánják vagy fura önbizalom növelésnek? Abból amit leírtál nem ez jön le, de mikor rosszabb passzban vagyok én is így érzékelem a jóindulatú kritikát. De én ezalatt olyanra gondolok, hogy pl azt mondják egyél többet olyan kis sovány vagy, de ezt azért mondják, mert látják rajtad, hogy nem éezed jól magad a bőrödbe. Azt hiszik ha elhitetik veled, hogy így van akkor nagyobb lesz az önbizalmad. Én 170 cm és 55 kg, de a nálam 8cmvel magasabb barátnőmet se szokták azért cseszegetni, mert magas. Lehet aki neked ilyeneket mond, bóknak szánja csak ilyen gáz gyerekes módon fejezi ki magát. Ha lányok mondják, azok meg lehet csak irigyek.
De ha rosszul esik mond meg nekik. Meg lehet mondani azt sértődés nélkül is. Mikor valaki elkezdi mond meg neki, hogy álljon le mert nem esik jól. Jó esetben bocsánatot kér és másra tereli a témát. Ha fokozza hagyd ott a francba.
Apukádnak is nyugodtan megmondhatod, hogy ne kritizáljon, mert nagyon kivagy már tőle, ez nem a szülőnek a dolga. A kortársak ugyis cseszegetik rendesen egymást, pont hogy a szülőnek kellene segíteni, ennek a lesz*rásában.
Aki ezután is cseszeget az nagyon ostoba. Keress értelmes barátokat.
Akkor tényleg az önbizalmaddal lehet baj. Viszont abban nagyon nehezen tudnak mások segíteni. Ördögi kör, ha valakit nem dicsérnek, nincs önbizalma és ezért nem is fogják. Egyszer kell erőt venni és azt mondani, hogy én most nem törődöm senkivel hanem elhiszem, hogy fantasztikus ember vagyok én is, aztán talán jönnek a pozitív visszajelzések.
De sajnos nekem is csak időszakosan sikerül ez, szóval biztos tanácsot nem adhatok.
De Kerner Tibor: Sziklaszilárd önbecsülés c. könyve nekem egész sokat segített. Legalább abban, hogy rájöttem azok akikről azt hittem nálam jobban érzik magukat a bőrükben valójában még rosszabbul, csak a beszólásokkal, nagyképűsködéssel, negatív kritikákkal próbálnak kompenzálni.
Próbáld elfogadni, hogy aki bánt az az ő gyengesége. Egészséges ember aki elégedett magával nem kritizál másokat!!! Ez a legfontosabb, amit sosem szabad elfelejteni, ha ezt mindig észben tudod tartani talán könnyebb.
Ja és még egy jó tipp, ami talán pont ebben a könyvben volt: ezeket akik ilyen hülyeségeket kezdenek el mondani úgy lehet leállítani, ha benyögsz valami váratlan, nem oda illő dolgot. Ezen megdöbben és utána már nem tudja folytatni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!