Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség teljesen magamba...

Segítség teljesen magamba zuhantam, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Most fejeztem be az első évet az egyetemen. Az első félév maga volt a pokol, nem is tudom, hogy mentem át egyáltalán a vizsgákon (szinte mindenből másodszorra) mert annyira nem érdekelt az egész, hiányzott a gimi, utáltam ott lenni, nem voltak barátaim (zárkózott típus vagyok, még most is kevesekkel vagyok jóban, pedig tudom, az egyetem csapatsport)

Aztán a második félévben már kicsit magamra találtam. De még mindig nem tudom, jó-e ez nekem. Gimiben csak humán tárgyakból és nyelvekből voltam jó. Ezért jöttem bölcsészkarra, nyelvszakra. De ott van bennem, hogy milyen munkám lesz ezzel? Bölcsészként a Mekiben vagy a Teszkóban fogok kikötni mert ez senkinek nem kell. Amellett folyamatosan kapom a kritikákat, hogy sz@r vagyok én ide, mit keresek én itt és nem igazán merek megszólalni idegen nyelven.

Viszont én elkezdtem élvezni, mint mondtam és meg akarom mutatni, hogy csakazértis! De most itt állok vizsgaidőszak végén, hogy 3 tárgyat viszek tovább, amiből nem sikerült levizsgáznom, volt egy nyelvi alapvizsgám, az sem lett túl jó (igaz átmentem, mert elég sokan buktak, elég nehéz!)

Szóval nem tudom, visszamenjek-e szeptemberben, bírni fogom-e. Nagyon lusta vagyok a tanulásban, de most jelenleg elszánt. Csak máshoz nem értek, de bennem van az, hogy b@sszus ilyen sötét vagyok, hogy még egy bölcsészkart sem tudok elvégezni?

Bocsánat, hogy kicsit hosszú lett, de talán magam sem tudom mi a bajom pontosan...

Köszi ha elolvassátok!

2010. jún. 15. 11:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha már belekezdtél, próbáld meg végig csinálni, elég kitartónak tűnsz :D azt mindenki tudja, hogy mindig az eleje a legnehezebb, akkor dobják ki azokat, akik nem alkalmasak oda... ha nyáron előveszed párszor a tankönyveket, és napi 30 percet rászánsz a tanulásra, már azzal nagyon sokat tanúlhatsz... :) kivánom, hogy csináld végig, menni fog!!! :D
2010. jún. 15. 11:59
 2/3 anonim ***** válasza:

Én csak azt nem értem, hogy ilyen ember hogy képes bekerülni egyetemre?! Aki pedig beszeretne, de elbukik pár ponton azt pedig eszi a fene és alig lehet össze kaparni őket. A bátyám is pont kiesett, és 2 hónapig hozzá szólni sem lehetett látta maga előtt, hogy szart fog lapátolni egész életébe, mert semmire se jó. ÉS MOST TUDOD HOL DOLGOZIK?? Szemetet, hordalékot szed, úgy is mondhatnám, hogy ÖKO kukás.

Igen persze bölcsész diplomával nem mész túl sokra, igaz akár elmehetsz nyelvésznek is, és neves magyar tanár is lehetnél. De ugye az nem fizet.

Más mit nem adott volna érte, hogy bejusson, és végig csinálta volna, de te kiszorítottad,1 embernek elszállt a lehetősége miattad, aki 1 év után ki akar lépni.

Azt tudom ajánlani, hogy keress az interneten lehetőséget arra, hogy valamilyen más egyetem átvegyen, más szakiránnyal, amit talán kedvelnél. Vagy kutakodj utána kicsit szerteágazóbban, hogy mivé lehet fejleszteni a bölcsész szakon szerzett tudást, lehet találsz valami olyan munkakört, ami érdekel és egy kis továbbképzéssel akár dolgozhatsz is annak.

2010. jún. 15. 12:53
 3/3 anonim ***** válasza:
Persze hogy tudod még érezni azt az érzést, csak egy kicsit drága 12.000Ft/gram.
2010. jún. 15. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!