Csak én tartom hülyeségnek a Pál utcai fiúkat?
Harcolnak meg mimdenféle...
A kis gyerek meg meghal emiatt a hülyeség miatt.
Nyilván még nem vagy elég érett szellemileg, hogy megértsd a mondanivalóját. Majd idővel meégrted, addig olvasgasd a Micimackót.
Nem, az is túl komoly még. Kisvakond talán?
Gyerekként - amikor kötelező volt olvasni - én sem szerettem, nemrég azonban elolvastam felnőttfejjel és nagyon jó olvasmánynak találtam.
Azt be kell látnom, hogy a nyelvezete nem igazán a mai gyerekek szókincséhez igazodik.
A világirodalom egyik remekműve. Nagyon jó könyv, de igazán felnőttként fogod megérteni.
Minden szereplőnek megvan a saját mini drámája, a gyengébb jelleműeknek is. És annak a történelmi kornak is, amelyben játszódik.
szerintem pont hogy ez az egyik jo, a keves jo kozul, mert a tobbi kotelezo... haaaaaaaaaaaat....
egyebkent elkepzelheto, hogy neked kesobb sem fog tetszeni, vagy nem tetszene, ha elolvasnad, van ilyen. Attol a konyv meg nem hulyeseg.
"Harcolnak meg mimdenféle... A kis gyerek meg meghal emiatt a hülyeség miatt."
Hát nem ez zajlik a felnőttek világában is? A könyv nagyon jól reflektál erre. Időt álló, mai napig aktuális kérdésekkel, örök igazságokkal, jó karakterekkel, a múltkor is megnéztem a filmet immáron sokadjára.
Azt aláírom én is, hogy nem általános iskolásokat kéne kínozni ezzel (én sem élveztem túlzottan akkor). Ez is olyan könyv, amihez azért kell némi érettség.
A Kőszívű ember fiai, na az mondjuk tényleg sz&r. Nem értem, miért nem lehetne a magyar oktatást ilyen szinten (is) fejleszteni, hogy aktuális, fogyasztható könyveket lehessen feladni az iskolásoknak, amitől akár még rá is kapnának az olvasásra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!