Erről nektek mi a véleményetek?
Sziasztok. Írtam egy ilyen kis monológot a viharról. És az lenne nekem a kérdésem hogy ti mit szóltok hozzá. Ha esetleg van időtök, kedvetek elolvasni akkor kérlek titeket olvassátok el. Szívesen fogadok bármilyen építő jellegű kritikát. És akkor itt is lenne:
Vihar
Esik, dörög, villámlik.
E szó hallatán mindenkinek valami ilyesmi jut az eszébe. Pedig a viharnak hogy sok jelentése is lehet. Többek között a természeti a viharok, mint például a tornádó ami szárazföldön alakuk ki, de itt szerencsére nem, a hurrikán ami víz körül, a tai-fun és még sok más. De a tipikus klasszikus vihar ami itthon is van, hogy dörög az ég, fúj a szél, lehűl a levegő, és villámlik, sötét van. Rossz esetben kidőlnek a fák, elmegy az áram, vagy egyéb károkat okozhat az otthonunk körül. A békák kétségbe esetten brekegnek a tó körül, a kutyák és macskák és az összes többi ház körül élő állatkák próbálnak valami fedett helyet keresni. Mindnyájan nagyon félnek és rettegnek, közben reménykednek mikor távolodik az ijesztő borzalom. Engem viszont kövezzetek meg, de nekem nyugtató pár egy-egy felbukkanó villám vagy dörgés. Utána a kellemes eső, fű, és virág illat kombinációja, egyszerűen imádom.Ez leginkább amikor esik nekem legjobban amikor....és itt jön képbe a másik fajta vihar....amikor szomorú vagyok. Azaz éppen lelkiviharon vagyunk túl. Úgy mint a természeti vihar felbolygatja a természetet, úgy a lelket is egy-egy veszekedés, vagy rossz hír vagy akármi, igen, azaz a lelkivihar. A természeti viharban a különböző viharfajták az ismét különböző szomorúsági okokat vagy problémákat szimbolizálják. Lehet például a hurrikán a veszekedések, a tornádó felzaklatások, a tai-fun valami rossz hír. A szél, mivel a vihar alapvetően széllel indul, és csak utána jön a többi. Ezért a lelkiviharban a szél az előzményeket mutatja meg. Mondjuk kapunk egy rosdz hírt, és az a szél, amiért az a rossz a hír történt. Mondjuk anyukám elesett a lépcsőn, és kórházba került, az a vihar. Az, hogy ő elindult egyáltalán a lépcsőn, az a szél. A viharban az eső, a könnyeket, sírást jelképezi. A félő és rettegő állatok egyenlőek az emberi félelem érzettel. Hogy mondjuk rád tör a szorongás, a remegés, egyszóval a félelem. Az újra és újra visszatérő fényes villámok azok az érzések. Lehetnek ezek az újra becsapódó szomorúság jelei is, de lehet akár a bűntudat, vagy lelkiismeretfurdalás is. Ezek is ugyanúgy belénk csaphatnak, akárcsak a villám. A dörgés pedig szintén az újra és újra visszatérő csúnya külvilág. Azzal is kell ugyebár foglalkozni. Akárcsak mint a viharban elkezd dörögni és csattogni, recsegni, ropogni az égbolt hangosan, addig az életedben ugyanezt csinálja a külvilág. És egyszer csak mindez elkezd lenyugodni, és megszűnik. Úgy mint a te gondod is. Megszűnik....de van amikor egy vihar újabb és újabb viharokat szül. Ez is lehet a te gondot. Egymás után mindig más más gondokba és problémákba csöppensz bele. De gondolj arra, az egymás után létrejövő viharok/lelkiviharok is megszűnnek. Aztán egy idő után újra is kezdődhet. Ilyen ez az élet.
Ui: Ne haragudjatok a helyesírási/fogalmazási hibákért Várom válaszaitokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!