Szociális fóbia? Mit tegyek?
Mindig is annak tulajdonítottam a problémáimat, hogy introvertált, csendesebb ember vagyok.
Most olvastam erről a problémáról és magamra ismertem. Szerencsére nem annyira súlyos az eset, hogy a hétköznapi dolgaimat ne tudnám megcsinálni, inkább társaságban van problémám, nagyon csendes vagyok, folyton magamat monitorozom, hogy jót mondtam-e, vajon mit gondolhatnak rólam, sajnos emiatt, mivel mindig analizálok, rossz beszélgetőpartner vagyok, mert nem figyelek a másikra, hanem mindig a következő adekvát választ keresem stb. Hogyan lehetne ezen segíteni?
Szerintem kutyaharapást szőrivel! :)
Ha csendes vagy társaságban, akkor próbáld meg inkább azt megfigyelni, hogy a többiek miről beszélnek, és bekapcsolódni a témába. :)
És olvashatsz önismereti könyveket is, például Tim Robbins könyvei egészen jók. :)
Szia!
Én pont ugyanezzel a problémával küszködök. Pszichológustól még nem kértél segítséget?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!