Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az h a tanárok arra...

Miért van az h a tanárok arra hajtanak h aki úgy áll azt mindenáron meghúzzák, megbuktassák? Miért engedik javítani?

Figyelt kérdés
Még akkor is ha pl tesz érte h jobban menyjen az adott tantárgy, különórákra jár, virraszt eselenként csak hogy egy vacak kettest megkapjon évvégén?
2010. jún. 8. 11:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Tényleg mindig a tanár a hibás??

Én 20 évvel ezelőtt jártam iskolába..Hasonló helyzet volt akkor is.Ha valaki bukásra állt, a tanár nem mindig adott esélyt a javításra indokolva,hogy egész évben lehetősége volt tanulni,javítani,hiszen év közben voltak felelések,dolgozatok..Bizony aki csak pótvizsgán ment át,azoknak még véletlenül sem jutott eszükbe,hogy érettségi után egyetemre menjenek.Akkor még kellett a tudás.Mint írtam 20 éve voltam iskolapadban.Ma csak a Tévében,és a fiam, a barátaim gyerekei által hallok híreket a suliról.Nap mint nap kiakadok,hogy maguk a diákok is mennyi mindent megengednek maguknak.Visszafeleselés,megütni a tanárt,anyázni a tanárt,az órán nem figyelni,ha csörög a mobil nyugodtan telefonál óra alatt stb..Ha mi anno annak idején visszapofáztunk volna az intő mellett egy jó körmöst vagy kréta repült volna az arcunkba..Nekünk még mobil nem volt,de voltak olyan csipogós játékok.Ha elővetted az órán a tanár elvette,és év végéig vissza sem kaptad..

Ezért is kérdezem,hogy mindig a tanár a hibás?

Nem fizetik meg őket rendesen.Nem tudja,hogy mire megy be,hogy ki fogja a mai nap a jó édes anyjába elküldeni,esetleg leköpni..Már nem biztos,hogy örömmel tanít,hiszen a munkája teljesen felesleges ha senki nem figyel.Ugye nektek sem esik jól ha éppen a barátnődnek mesélsz valamit és a barátnőd szemmel láthatóan szarik rá,és nem figyel,szinte végig sem hallgat..Ez mindenkinek rosszul esik szerintem...

Nem kötözködésből mondom,mert tudom hogy ahogy régen is volt,most is vannak olyan tanárok akik nem valóak erre a pályára,de sok esetben a diák is tehet a rossz helyzetért...

Tudod egy régi kedves tanárom mondta mindig,hogy a tanárnak is van olyan,hogy valamiért nem kedvel egy diákot,szíve szerint megfingatná.De ha a diák egész évben tanul,és ha nem is kitűnő tanuló,de arra mindig figyel(ha kell magol),hogy kettes vagy hármasnál rosszabb jegye soha ne legyen,akkor a tanár hiába szeretné kizsigerelni,nem teszi meg,nem buktatja meg,mert nincs mire...A régi időben is sok diák az utolsó hónapokban kapkodott,hogy kettes kapjon..Ha év eleje óta azon van,hogy ne bukjon akkor most nincs ilyen gondja senkinek..

2010. jún. 8. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:

Nos,én is kb 20 éve jártam (általános) iskolába.Volt tanár,aki megrúgta a diákot,volt tanárnő,aki megcsípte,vagy a lábára taposott,volt,amelyik a diák haját húzta meg,és ez csak egy iskola a sok közül.Anyám tanára a körmöst és a kukoricán térdeltetést szerette bevetni a diákok ellen annak idején...Úgy látszik,mára visszájára fordult a helyzet.a diákok megtanulták megvédeni magukat.Igaz a mondás:Aki szelet vet,vihart arat.

A megoldás az lenne,ha a tanárok hivatásnak és nem nyűgnek vennék a tanítást,ezt a pályát ők választották,gondolhatták,mivel jár,viselkedjenek hát példamutatóan,méltósággal,tanítsanak legjobb tudásuk szerint.Ha egy tanár ezt megtenné,csak ennyit...akkor nem hiszem,hogy különösebb gondja adódna a diákjaival!

Kevés a fizetésük...egy boltosé is kevés(csak egy példa a sok közül)mégsem ugatja le a vásárlót,mert ő épp ideges,ki is rúgnák azonnal,mint a macskát...A tanár meg szinte bármit megengedhet magának,a tanáriban úgyis kéz kezet mos.Hát,ez a baj!

2010. jún. 8. 13:20
 13/17 A kérdező kommentje:
Nálunk semmi ilyesmiről nincs szó, h nem tiszteljük a tanárokat..meg nekik esünk, vagy órán folyamatosan beszélgetnénk, telóznánk..Semmi ilyen nincs! Én meg pláne nem vagyok olyan típus így lány létemre főképp:) Egyszerűen nem nyalizok A tanárnak, nem röhögök az egosita viccein..és még sorolhatnám. Más tantárgyból erös négyesre állok.Tanulási nehézségeim sincsenek,Csak felháborító ami mostanába a suliba folyik, most is 2 diák ment át az évfolyamomból másik osztályba.Mivel a kedves matek tanár nem csípte őket és 1,8ra nem volt hajlandó kettest adni..írtak egy utolsó dolgozatot h majd az eldönti h átmennek e..a gyereknek simán négyes lett..Mert azt a dolgozatot 2 másik matekszakos tanár állitotta össze, és közbe külön matek tanárhoz járt. Sokszor olyanokat kérnek számon, amit le se adnak,és csodálkoznak h nem megy:S
2010. jún. 8. 22:44
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem hál' istennek nem kellett szenvednem, mert fizikából bukta lett volna, és utolsó éve ez a tanárnak. Láttam, hogy valaki beírt nekem fizikából egy ötöst. O.o Na, mondom átenged ezek szerint. Szerintem volt benne egy ilyen "Jólvan hülyegyerek, nem látjuk egymást többet, menj át, jövőre úgysem kell fizikát tanulnod!" XD

De nagyon sok osztálytársamat nem engedik át, mert nem szimpi nekik a gyerek. :/ Nagyon sok példát láttam erre ebben az évben most. És nagyon sajnálom azokat, akik mindent megtesznek és a tanár mintha meg se hallaná őket. Lehet, hogy így az élete megy tönkre a diáknak. :(

17L

2010. jún. 9. 14:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem minden tanár olyan, Nálam például olyan, hogy a diákok akarnak megbukni és a tanárok halmozzák el minden féle javítási lehetőségekkel... Fura...
2010. jún. 9. 15:47
 16/17 anonim válasza:
Előrebocsátom nem vagyok tanár, sőt év végén meg akartak húzni matekból kb ezer éve DE: aki év végén bukásra áll,az azt jelenti, hogy egész évben sz@rt az egészre. Ha egy diák így áll hozzá, akkor ők miért állnának hozzá másképp? Tanulási nehézségek?! Érdekes ha bukás veszély fenyeget akkor mindenki össze tudja adni a 2+2-öt... Én kaptam lehetőséget javításra és csodák csodája, nem húztak meg. Ha egy tanártól lehetőséget kapsz örülj neki, de NE VÁRD EL...
2010. júl. 2. 14:29
 17/17 A kérdező kommentje:

Nem buktam meg DE...köztudott h a mi matematika tanárunk idegbeteg. A tananyagot se adja le normálisan, alig magyarázgat.Házinak feladja a nehéz feladatokat, le se ellenőrizzük.Dogába meg még nehezebbet rak..És jó lehet vannak akik szarnak az egészbe, de én pl nem ilyen tipus vagyok. Hajnalokig csak matekoztam,nem egyszer kaptam sírógörcsöt miatta h nem igaz h tanárnál megy ott meg nem.Mondjuk max 3as amit nála össze lehet kaparni, többet nem. Nem egyszer volt h jelentkeztem órán h megtudom azt az xy nevezetü feladatot oldani, de figyelembe se vett.Ha meg igen...akkor meg kérdőre vont h csak nem a könyvből néztem ki,vagy füzetből olvastam fel. Van pár kedvencke akit szeret meg akik az egész órát végigpofázzák, nem is szól rájuk...Meg vannak akik nem a szive csücskei, akiket semmibe se néz. De gondolom ez máshol is így van..

Javítani meg nem engedett, sose enged. De bezzeg ha pl vmi elméleti leckéből felelünk ami könnyű persze h azokat felelteti akik szuperül állnak.

Ez van sajnos, csak azt nem értem miért lehet olyan ember tanár aki gyógyszereken él, és a gyógyszereknek mellékhatásai is vannak.

2010. júl. 2. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!