Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Normális, ha 18 évesen vágyom...

Normális, ha 18 évesen vágyom a szocializmusba?

Figyelt kérdés

Amikor az akkori zenéket, indulókat hallgatom, vagy régi fotókat nézek, akkor olyan békésnek és boldognak tűnik.

Tudom, hogy a nagy része álca volt, de mégis sokan vannak, akik azt mondják, hogy jól éltek és boldogan még a rendszer ellenére is.

2017. nov. 26. 14:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Normális, mivel fogalmad sincs, mi volt a realitás.
2017. nov. 26. 14:49
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Én jól is éreztem magam benne. Az über-felsőbbrendű kapitalizmusunk vajon miért nem teremtett olyan társadalmi kiegyensúlyozottságot és jólétet? Csessze meg, ma egy diplomával az ember orra alá dörgölik hogy csak egy proli. Akkor meg egy szakmunkás fizetésből elégedetten lehetett élni. Semminek nem néztem az árát, hanem ami megtetszett megvettem, akár a gyönyörű barátnőmnek a legdrágább ékszereket is. Ma meg az emberek élete munkából és rezsifizetésből áll. Húú de elájultam a mostani rendszertől!
2017. nov. 26. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:
37%

Kérdező, a régi rendszerben az volt a mindennapos és természetes hogy a lakótelepeken a gyerekükkel és/vagy párjukkal sétálnak az emberek. Vagy a padon ülve gyönyörködik a fiatal szülő abban amint a kislánya boldogan tekeri a kisbiciklit a játszótéren.

Aztán történt egy über-rendszerváltás über-demokráciával és über-vadkapitalizmussal. És a játszótér helyébe kutyafuttató épült és a panelzombi abban gyönyörkóödik amint szarik a kutyája vagy ahogy futkározik. Valamit négylábú partner- és gyerekpótlót vonszolnak minden fele életunt zombiként. Vagy az ablakból kutya ugat ki mint egy háború sújtotta területeten a szellemi mélyszegénységkor.

Úgyhogy teljesen normális hogy egy még normális ország képei és filmjei jobban tetszenek neked.

2017. nov. 26. 15:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Az ugye megvan, hogy a mai stadionszaporítás meg havercégek tolása kb semmiség az akkori osztozáshoz képest? Oké, hogy mindenkinek osztottak, de mi hitelekből? Mára már persze nem az a fő baj, de ha nem onnan indulunk, nagyon nem így állnánk nagy valószínűséggel! Csak ahhoz tartás is kellene. Nem maroknyi semmirekellőről beszélek, hanem milliók önértékeléséről. Ami szintén nem mostanában veszett el.
2017. nov. 26. 15:47
 5/9 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem, nézd nyugodtan a jó kis 70-es évekbeli filmeket a plazmatévén, töltsd le a régi zenéket, indulókat valamelyik fájlmegosztóról, majd oszd meg a kellemes élményeidet ország-világgal itt, vagy pl. a Facebookon! ...és aztán tedd fel magadnak (vagy a szüleidnek) a kérdést, hogy a szocializmus alatt ugyanígy megtehetted-e volna mindezt... :)
2017. nov. 26. 18:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon tetszenek az akkori indulók/zenák, szerintem normális :)
2017. nov. 27. 16:35
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem, az első hozzászóló jól megfogalmazta: normális, mivel nem tapasztaltad meg, nem éltél benne. Akkor talán már nem tetszene annyira. Az indulóknak meg eppen az a "dolguk" hogy lelkesítsenek.
2017. nov. 27. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok, én is rázöldujjaltam a jelenleg 100%-os válaszra, ami akkori filmek nézésére biztatja a kérdezőt. Onnan egyben kapja meg a képet. Tényleg volt jó is benne, tényleg több jutott éldegélni, de ez a jéghegy csúcsa. Ára volt ugyanúgy, ahogy az USA átlagpolgárának is elég összetett, mivel jár a jónak mondható általános életszínvonal. És ott már az a jéghegy csúcsa, hogy dagadtak és ostobák. A valósághoz hozzátartozik, hogy ezek az idióták nem termelnek számottevő hasznos holmit a hazájuknak, emellett gyenge, paráztatott, fegyverekkel jól ellátott idióták. Szerencsére mégis emberek, tehát többnyire nincs baj. De amikor van, akkor nagy. Lehet keresgélni amerikás videókat, sose érsz a végére.

A valódi romantikát az adja a hazai szocializmusnak, hogy lehetett naivabbnak lenni. Ma már azt se lehet. De ha már tényleg a nem variálós életre vágysz, akkor Kabos és Sinatra világába vágyhatnál inkább.

2017. nov. 27. 18:44
 9/9 Stimech válasza:
Teljesen normális. Ennek a felkapaszkodott vérszopók által 27 éve újra életre hívott kapitalista berendezkedésnek a győzelme nem, és nem is lehet végleges. Én is vágytam a szocializmusra de már 15 éves koromban is. Ez a lélekgyilkos rezsim csak a pénz, az anyagi javak hajszolásába kergeti szerencsétlen embertársainkat. Nem is tudtam sokáig tovább úgy élni ahogy azt a hatalom elvárja, egy olyan rendszerben ahol éjt nappallá téve csak dolgozol, minél több hitelbe kényszerülsz hogy még többet fogyaszthass, aztán mire rájössz hogy nem is éltél, már túl késő hiszen reumás vénember vagy, sőt talán még az utcára is kerülsz mint egyre több fizetésképtelenné vált kilakoltatott újkori pária... Lassan 2 éve hogy 10 év előkészület után felszámoltam egy megyeszékhelyen mindent ami oda köt, s több egykori hobbitelket vásároltam föl egy Borsod megyei szőlőhegyen kis házakkal, melyek egyikében alakítottam ki lakó és vendégszobáim s fürdőszobám, másikban pedig ebédlőm s konyhám van. Több mint 5 ezer négyzetméter földemen gazdálkodom mint őstermelő, (szőlő, gyümölcsös, veteményes) és saját kézműves boraimat illetve gyümölcs és törköly pálinkáimat palackozom eladásra. Majd jön az állat tartás hamarosan és még több föld vásárlás még több házikóval, de rendelni készülök könnyűszerkezetes kis lakásokat is. Hosszútávon a tervem egy minél inkább önellátó gazdasági kollektíva kiépítése mely a szocializmus útján képzeli el a jövőt. Persze rengetegen gúnyolódtak rajta főleg az elején mikor fölvontam a hegygerincen a vörös lobogót és a legmagasabb épület homlokzatára szegeztem egy tekintélyes méretű vörös csillagot, majd virradatkor először csendült fel a "Drága föld szülőhazánknak földje" munkásmozgalmi dal egyfajta himnusz gyanánt, de mára a folyamatos fejlődés, és kitartás megmutatta a legtöbbek számára hogy csak az történik nálam amihez bírálóim csupán túl gyávák lennének. 28/F
2018. febr. 15. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!