Ti veletek is van ilyen vagy velem van a baj? (többi lent)
Túl sok érzelmet kötsz hozzá. Én a hírekkel voltam így. Neten feszt olvastam az aktuális híreket és észre vettem, hogy el van cseszve az egész napom, ha valami robbantás vagy gyilkosság, valaki gazdag kihasznált valami szegényt stb olvastam. Na mondom oké. És azóta nem olvasok semmi ilyesmit. Facen is felhúztam magam a sok pózolón meg az értelmetlen tartalmakon és ott is csak a messengert nyitom meg, mert nem is fontos mindentől tudnom.
Az eredmény az lett, hogy észrevehetően jobban érzem magam.
Köszönöm a válaszokat ! :) Azért nem mondanék le az anime nézéséről..
Utolsó,te akkor hogy éled meg a jó darabokat? Neked miért nincsenek ilyen "kirohanásaid" mint nekem? :/
Szia!
Én is így vagyok ezzel. :D
Féligazság csupán, hogy manipulálható, aki elsírja magát filmeken, híreken stb. Léteznek bár olyan emberek is, akiket manipulálhatóságuk miatt érinti meg az ilyesmi.
Azonban lehet oka ennek pl az, hogy ha valamely tudat alatti (főként gyerekkorban elszenvedett) lelki megrázkódtatásra rímel az adott alkotás adott mozzanata.
Eleve a művészeti alkotások egyik, talán legfőbb célja: érzelemfeldolgozás (és elvont gondolatok közlése, befogadása), mind az alkotók, mind pedig a befogadók részéről.
De akadnak olyan emberek is, akik mély érzelműek, mindösszesen ez is elegendő lehet, hogy érzelmi hatást váltson ki bennük adott alkotás valamely mozzanata, része, vagy összefüggései,
de ez nem feltétlenül manipulálhatóság, inkább empátia!
En is valahogy igy vagyok:D
Nagyon egyutterzo vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!