Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » 3,5 év után butaság otthagyni...

3,5 év után butaság otthagyni az egyetemet?

Figyelt kérdés
A szakot már nem szeretem, sikerélmény sincs mostanában benne. Erősen gondolkozok , hogy ott hagyjam az egészet , alig látok ki a problémákból. A várost sem szeretem, ahol van a képzés . Kiégtem úgy érzem. Osztatlan tanárképzésen vagyok, de tanár sem szeretnék lenni. Maximum elkezdenék a saját városomban egy anglisztika szakot(amin vagyok most: tesi-angol) mert úgy érzem azt így külön szakkent szeretném. Otthonról bejárni stb. Az utolsó opció , hogy ott hagyom az egész felsőoktatást egy ideig. Idő, pénz , energia karba veszne ezt tudom. De szeretnék már dolgozni. Megbannam a dolgot? 22F

2017. nov. 18. 08:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
62%
Elörebocsátom, nem hülyéskedek!! Nem is bántásból írom, egy csepp ilyen szándék nincs bennem!! Javaslom, hogy tényleg függesztd fel egy évre a tanulmányaidat, és Menj el 10 hőnapra egy gyárba dolgozni. Nem 1- re, 2- re , vagy 5-re, hanem 10-re. Többet fogsz ott tanulni, mint MOST az egyetemen , ezt garantálom. A másik alternatíva csak a kórház lehet, segédápolóként. Ha tökös gyerek vagy, akkor ezekbe bele állsz. 11 hónap múlva várom az üzenetedet!😊 Sok sikert, és keményen!
2017. nov. 19. 07:06
 12/13 anonim válasza:
83%

Én másod éves vagyok az egyetemen. Első félében annyira szorongásos és stresszes lettem, hogy életem legszörnyűbb pár hónapát éltem meg. Édesanyám többször megkérdezte, hogy biztos szeretném-e ezt csinálni. És mindig azt mondtam, hogy igen, pedig lelkileg nagyon nem voltam a toppon. Vegyészmérnöknek tanulok, ami az egyik legnehezebb szak az egyetemen, amiatt sok akadályba ütközöm, de tudtam, hogy nem lesz könnyű. Nem ment semmi, annyira szerettem volna, hogy minden sikerüljön, hogy semmi nem ment.

Sokszor megkérdezem magamtól, hogy miért csinálom. Végül mindig kapok rá választ, mert hiába a sok szenvedés és rengeteg, rengetek tanulás, átalvatlan éjszaka, mindig megtalálom azt az apróságot, amiért eszembe jut, hogy miért kezdtem el ezt az egészet.

Nekem mondjuk mindig is vannak A-B-C-ZS terveim, ha valami nem jönne össze. Szerintem üljél le nyugodtan egy papír elé. Válaszd ketté a papírt és kezd el összegyűjteni azt, hogy mit szeretsz és mit nem szeretsz abban, amit csinálsz, lelkiismeretesen. Illetve nézz utána, hogy lehet-e elfogadtatni tárgyakat, mert akkor nem nulláról kellene elindulnod a másik egyetemen.

A szüleidnek pedig nem azt kéne mondani, hogy nem, mert ők nem engedik, hanem kérd meg őket, hogy magyarázzák el, szerintük miért ne jó ötlet, hogy befejezd az egyetemet.

Szerintem, ha már ennyit szenvedtél, akkor be kéne fejezned, de az egészséged rovására ne menjen. Ha úgy döntesz, hogy befejezed, akkor az teljes mértékben a te döntésed legyen és fogadd el magadnak a tudatot, hogy igenis te ezt most végig csinálod, de utána már vége túl leszel rajta. Ha viszont ott hagyod az egészet és elmész másik egyetemre, akkor tényleg azt csináld, amit szeretnél és csináld végig, ne hagyd abba.

Gondold végig a lehetőségeket, higgadtan. Fiatal vagy még. Sokan 40 éves fejjel tanulnak új szakmákat, mert addigra kiforr a személyiségük és rájönnek, hogy mit szeretnek valójában. Nem feltétlenül abból fogsz megélni, amit tanulsz huszon évesen.

Kitartás! És nyugodtan írj, ha szeretnéd átrágni a dolgokat. :)

21L

2017. nov. 19. 09:38
 13/13 anonim válasza:
Otthagytad végül? Én is ilyen helyzetben vagyok, én valakilyen informatika OKJ-ra tervezek átmenni Gazdaságinformatika bsc-ről.
2018. okt. 12. 15:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!