3,5 év után butaság otthagyni az egyetemet?
Az egyetem elvehette a kedved attól hogy ott tanulj, de még attól is hogy tanár legyél, eltaláltam? Én is megízleltem ugyanezt, a kiégéssel együtt. Viszont már nem sok van hátra a befejezésig, gondold át és lehet hogy végig kéne járni. Bár saját bőrömön tapasztalva tudom hogy nagyon is sok az a hátralévő idő ha az ember kiégett. Nekem még attól is elment a kedvem hogy alkamazott legyek a végzés után. Inkább nulláról építettem fel saját megélhetési forrásaimat, amit viszont nem bántam meg.
Két kedvenc idézetem:
"A sikeres ember az, aki reggel felkel, este lefekszik, és közben azt csinálja, amihez kedve van."
(Bob Dylan)
"A boldogság ott kezdődik, amikor azt csinálsz, amit akarsz, és nem azt, amit mondanak."
De nem bántam meg hogy annak idején kiégtem, mert így megtanultam azt hogy soha ne legyek rabszolga. Mert értelmiségi pályán, úri munkát végezve is lehet az ember rabszolga. Ha nem így lenne akkor ismeretlen fogalom lenne a burnout, a kiégés. A szolgaság, a mókuskerék is olyan mint a függőségek (alkohol, drog), tönkreteszi az ember életét.
Ne hagyd ott.
Ezt én úgy mondom, hogy jelenleg én is nagyon ott akarom hagyni, szintén osztatlanon vagyok, 10 félévből még csak most fejezem be a harmadikat. Nekem egyszerűbb, könnyebb lenne otthagyni, de ha a helyedben lennék, és már csak másfél évem lenne hátra, azt nevetve befejezném. Az már semmi az addigi időszakhoz képest, ott már tényleg nagy kárbaveszne 7 félév kidobása az ablakon...
Amikor én akartam otthagyni, anyám két kérdést tett fel:
- Mit csinálnál helyette?
- Amit helyette csinálnál, azt sokkal jobban szeretnéd?
Ha van határozott válaszod a két kérdésre, akkor oké.
"Hetek óta altatóval alszok, depresszív hangulatom van."
Mert egy hisztis kis pötsch vagy, akinek még fogalma sincs az életről.
"Nincs határozott valaszom rá !"
Látod, a nyafogás helyett pélfdául kereshettél volna valami alternatívát. Mert a munkanélküliséget, a kilátástalanságot, a szüleid állandó - és jogos - baszogatását ugyanígy nem fogod élvezni.
"De nincs is kedvem folytatni ezt az egész szart."
Lásd első pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!