Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van ez? Mással is...

Miért van ez? Mással is szokott ilyen előfordulni? Overthinking?

Figyelt kérdés
Amikor épp egyedül vagyok és gondolkodok valamin (pl. konfliktus helyzet), akkor elõfordul hogy idegesen azt érzem, hogy a fejemben többször ismétlõdik egymásután a gondolat, szinte kényszeresen. Olyan mintha visszatekernének egy szalagot a kazettán és újra lejátszanák. Idegesitõ, de akkor jön elõ, amikor ideges leszek egy gondolattól. Olyan érzés, mintha azokban a percekben nem tudnék túllépni azon és nem tudom megmagyarázni ezt, hogy miért ismétlõdik, de furcsa érzés:))
2017. szept. 30. 09:58
 1/5 2*Sü ***** válasza:

Ez egy bizonyos szintig normális. Az ember megpróbálja feldolgozni a számára negatív helyzetet, próbál kiutat találni, elemezni, hogy hogyan lehet az adott helyzetet a jövőben elkerülni, hogyan lehet a jövőben viszonyulni hozzá, stb., stb… De tulajdonképpen ez egyfajta szorongásos állapot.

Egy bizonyos szint után viszont ez a szorongás már beteges lehet, ha már az adott dologról való gondolkodás akadályoz a normális életvitelben, a munkára, tanulásra, egyéb más teendőkre való koncentrálásban. Egy bizonyos szint után ez már egy súlyosabb depresszióba is átcsaphat, alkalmasint akár gyógyszeres kezelés is lehet a vége.

2017. szept. 30. 12:30
 2/5 A kérdező kommentje:

#1 A mindennapi teendõkben nem akadályoz, olyan helyzetekben szokott lenni, amikor épp semmi különösebb dolgom; amikor lekötöm magam, akkor nincs idõm gondolkodni ezeken.

Nem csak analizálásra gondoltam, de valóban egy szorongó állapotként írható le.

2017. szept. 30. 12:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Sajna valós dolog, sőt az is előfordul, hogy olyat mond az ember amit nem is nagyon akar. Lazítani kéne
2017. szept. 30. 22:02
 4/5 A kérdező kommentje:
#3 Lazítani is eleget lazítok:)) attól még nem tudom, hogy lehet leállítani az ilyen állapotot
2017. okt. 1. 09:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Lehet akkor az energiáidat kellene valami sporttal levezetni. A zenehallgatás és a fejben számolás le tudja állítani az ilyen agyférget.
2017. okt. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!