Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti meg tudjátok ítélni saját...

Ti meg tudjátok ítélni saját magatokról, hogy okosok vagytok?

Figyelt kérdés

Nagyképűség nélkül.Én szerintem nem vagyok egy buta lány,és az osztálytársaim nagy részénél szerintem több eszem van,már amit látok belölük.Ezt meglehet így állapítani magamról?Ti hogy vagytok vele,minek érzitek magatokat?

14/L

2017. aug. 20. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Meg.
2017. aug. 21. 21:27
 12/14 ka.ka.o válasza:

A tanulási eredményeim jobbak a legtöbb osztálytársaménál, és általában könnyebben megértem az anyagot, illetve matekon magamtól is rá tudok jönni a megoldásra. Egész jó a logikám. És korrepetálni is szoktam az osztálytársaim.

Van egy kis gógyim. De ők baromira eltúlozzák a dolgot, néha egyenesen zseninek neveznek, géniusznak..

Az ilyen összehasonlítás miatt és azok miatt, amiket az osztálytársaim mondtak, okosnak éreztem magam. És bölcsnek. Úgy gondoltam, sokat tudok már, sőt, rengeteget. Hogy én mekkorát tévedtem :D

Ahogy egyre több dolgot megtudtam, lassan rájöttem, hogy mennyire kevés is az, amit tudok, amiről azt gondoltam, hogy rengeteg. Rengeteg mindent kell még tanulnom! De örülök, hogy ezt felismertem, és hogy milyen kicsi is vagyok, mert enélkül akár egy gőgös emberré is válhattam volna.

Akármennyit tudj is, sose hidd azt, hogy az már sok, mert mindig lehet még mit tanulni, és mindig lesz olyan, aki többet tud, aki okosabb, bölcsebb.

Hogy okosnak érzem-e magam? Tisztában vagyok vele, mit tudok, de azzal is, hogy még rengeteg mindent nem. És azzal is tisztában vagyok, hogy van egy kis IQ-m (125+), de azt is tudom, hogy vannak nálam sokkal intelligensebbek is, és bölcsebbek is. Meg jobb helyesírók:D

Nade! Azt érzem, hogy bölcs döntéseket hozok, mert az életem jól alakul. Szóval ebből kiindulva egy kis bölcsesség, egy kis értelem van a fejemben.

Hogy meg lehet-e állapítani?

Hát a környezeteddel való összehasonlítás nem teljesen jó módszer, hamis képet kaphatsz. Egy IQ teszt meg tudja mondani az IQ-d; ha teszteled a tudásod, az megmondja, mit tudsz; ha pedig bölcs döntéseket hozol, azoknak jó következményük lesz, tehát ha érzed ezeket a jó következményeket, ha jól alakulnak a dolgok az életedben, akkor azt jelenti, van nálad bölcsesség

(sok fájdalmas dolgot el lehet kerülni a bölcsességgel, és nem, egyértelműen nem csak tapasztalat által lehet azt megszerezni, hiszen mások tapasztalatából is lehet tanulni, meg ilyenek. Például te az osztákytársaid viselkedését látva megtanultad, hogy ne csináld, amit ők. Ez is egy szelet a bölcsességből^^)

De még egyszer kihangsúlyoznám, hogy SOHA ne gondold, hogy amit tudsz, az sok.

~ egy 18 éves ifjonc, akinek neme férfi, szemszíne barna, lábmérete 41.

2017. szept. 10. 22:01
 13/14 ka.ka.o válasza:
JUJ, majd elfelejtettem: Egy volt tanárom egyszer azt mondta (bár talán ő is idézte), hogy: "Sokat kell még tanulnod, hogy rájöjj, nem tudsz semmit". Hogy mennyire igaza volt :D Azt hiszem, Szókratésznak is volt egy hasonló mondása^^
2017. szept. 10. 22:04
 14/14 anonim ***** válasza:
Haha :D Nem attól lesz okos valaki, mert jó tanuló. Az igazán okos emberek nihilisták és meg akarják ölni magukat.
2018. dec. 24. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!