Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Saját részre szeretnék jó...

Saját részre szeretnék jó pálinkát főzni. Forr a cefrém rendesen. Ennek ellenére tegyek bele cukrot vagy élesztőt? Honnan tudom, hogy lehet vinni főzni?

Figyelt kérdés

2012. aug. 20. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
élesztőt eszedbe se jusson, cukrot is csak akkor szoktak ha silány a cefre nincs cukor tartalma, a lényeg hogy jól légmentesen zárd le a hordót hogy hadd forjon ki még 2-3 és teljesen ki fog forrni. A jó pálesztől nincs jobb :)
2012. aug. 20. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
2-3 hét :)
2012. aug. 20. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Cukrot nem szabad bele tenni. Élesztőt lehet, viszont nem házi élesztőt, hanem por alapút, most nem jut eszembe a neve, de ha még aktuális, megírom neked.

Ne legyen a cefrében a gyümölcsön kívül semmi(ág,sár,stb.).

Kb. 3 hét kell, hogy kiforrjon, megkóstolod, ha édes, még forrnia kell, mert még van benne cukor, ha már nem édes, akkor kiforrt a cukor alkohollá, és lehet vinni főzetni.

2012. szept. 1. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!