Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan akadályozzam meg, hogy...

Hogyan akadályozzam meg, hogy alkoholista legyek? 15L

Figyelt kérdés
Heti 4-5 alkalommal is leiszom magam.És mielőtt valaki feltételezne bármit is,nem,nem bulizok.Egyedül iszogatok.Ha éppen nincs borom,akkor rossz kedvem van,unatkozom.Ha meg úgy indul a nap,hogy tudom,hogy ma inni fogok,akkor jó kedvem van,ha iszok,akkor még jobb.Nem vagyok rászokva az alkoholra (legalábbis testileg nem),de nem akarok az alkoholtól függni.Mit csináljak?
2017. aug. 9. 10:40
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%
Ne haragudj, de ha heti 4- 5 alkalommal leiszod magad, akkor te már alkoholista vagy.
2017. aug. 9. 10:43
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem,mert nem vagyok rászokva.Csak azért iszom,hogy jókedvem legyen.
2017. aug. 9. 10:44
 3/19 anonim ***** válasza:
59%
Egyébként, szerintem az még rosszabb, ha nem bulizol, nem a "társaság miatt", hanem otthon, egyedül iszogatsz...
2017. aug. 9. 10:45
 4/19 anonim válasza:
100%
Én csak annyit mondok, hogy az elhatározás(ész) erősebb, mint a szenvedély(érzele). Próbálj helyette más dolgot találni ami leköt és feltölt. Több időt tölts együtt a barátaiddal!
2017. aug. 9. 10:46
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
#2: Igen, a legtöbb alkoholista úgy érzi, hogy nincs "rászokva", bármikor abba tudná hagyni, csak ez nem igaz.
2017. aug. 9. 10:47
 6/19 A kérdező kommentje:
4-es,nincsenek barátaim.Én nem szoktam unatkozni,lekötöm magam.Viszont ha iszom,akkor jobban elvagyok azzal a dologgal,amit épp csinálok.
2017. aug. 9. 10:47
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

El vagy tévedve. Pia nélkül rossz kedvű vagy, az italt hangulatjavításra használod - ez a lehető legrosszabb felállás. Ez az alkoholizmusnak minimum az előszobája, ha még orvosilag nem is tekintenének annak. És mindezt 15 évesen. Nem semmi!

Kérj segítséget. Orvostól, bárkitől, akinek tudsz erről beszélni.

2017. aug. 9. 10:49
 8/19 A kérdező kommentje:
5-ös,nem vagyok rászokva,és a Te hibád,ha nem hiszel nekem.Másfél hónapig kórházban voltam,nem ittam.Még csak nem is voltam megveszve alkohol nélkül.Elvoltam.
2017. aug. 9. 10:49
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
De ha valóban úgy gondolod, hogy nem szoktál rá, akkor nagyon egyszerű a megoldás: ne igyál, vagy legalábbis, ne rendszeresen. Találj más időtöltést, amitől jó kedved lesz. Ha nem találsz, akkor baj van.
2017. aug. 9. 10:50
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan ne legyél alkoholista?

Ne igyál.

Így kezdődik, csak azért iszol, 'hogy jó kedved legyen'. De ez már lejtő, innentől csak az jön, hogy 'nincs rá szükséged, bármikor le tudnál szokni' és amúgy sem 'buli miatt iszol' csak otthon, egyedül. Csak ne igyál, ennyi. (:

2017. aug. 9. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!