Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Legtöbbször mi a vitáid...

Legtöbbször mi a vitáid végeredménye?

Figyelt kérdés
Te szoktál nyerni? A partner feladja, vagy addig húzza, amíg csak lehetséges? Beismeri, ha tévedett? És te?

2017. aug. 2. 17:05
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy vita nem szerencsejáték, ahol nyerni lehet. Valakinek igaza van, és ez többnyire én vagyok.
2017. aug. 2. 17:45
 2/4 anonim ***** válasza:

Menjünk sorjában!

Igyekszem asszetíven kommunikálni, h ne kerüljön felesleges konfrontációra sor. A win-win szituációk híve vagyok.

Legtöbbször mi a vitáid végeredménye? Nagyobb bölcsesség.

Te szoktál nyerni? Szoktam nyerni tapasztalatot, információt, új nézőpontokat, végül empátiát. A viták ritkán szólnak arról, kinek van ún. igaza. Tartom a nép mondást: Mi jár annak, akinek igaza van? Na, mi jár? A szája.

A partner feladja, vagy addig húzza, amíg csak lehetséges? Nem. Meg szoktunk tudni egyezni.

Beismeri, ha tévedett? Általában nem tévedés/tévedhetetlenség vonalon mozgok, hanem megpróbálom az illetőt megérteni, h egy, az ő nézőpontját és érdekeit is szem előtt tartó megoldás szülessen.

És te? Miért ne?

2017. aug. 2. 18:23
 3/4 anonim ***** válasza:
megsemmisülve, porig alázva továbbandalgok...
2017. aug. 4. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Az a baj anyám úgy vitázik hogy "sálálá nem hallak, nekem van igazam te hülye vagy" akármit mondok azt mondja "de ez nem így van" de hogy miért nem azt már nem tudja. Aztán ha nagyon vesztésre áll azt mondja "hagyjuk erről nem akarok veszekedni".

Neten főleg egy angol oldalon jobban szeretek, általában higgadt módon elmondjuk az érveink, elemezzük a másikét és arra jutunk hogy valahol mindkettőnknek igaza van és nem kell mindenben teljesen egyetérteni.

2017. aug. 5. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!