Hogyan lehetne önbizalmam? Felnőtt nő vagyok, viszont abszolút nincs önbizalmam. A páromtól kaptam már millió bókot, az utcán sokszor megnéznek a férfiak, sokan mondták már, hogy jól nézek ki. stb. Mégsem hiszem el.
Azt javaslom, hogy tudatosan fejleszd magad ilyen téren, akár könyvek segítségével is. Ha pedig nem megy, akkor keress fel egy pszichológust, és kérd a segítségét. :)
Azok alapján, amit írsz, biztosan egy csodálatos, értékes ember vagy. A párkapcsolat, amiben vagy, sokat segíthet rajtad, de egy ilyen mélyen gyökerező problémát (kicsiként éreztették veled, hogy mások jobbak) jobb szakszerűen megfogni. :)
21/L
Nem lennék biztos benne, hogy ez önbizalom kérdése. Már ha csak a külsőre vonatkozik. Mert akkor inkább hiúsági kérdés.
Eleve, nem tartom hasznos könyvnek a Mérgező szülőket, és bizony, hogy nem vagyok egyedül ebben.
Meg kell, hogy védjem ezt a könyvet. Akinek bármilyen problémája van, melyet a szülei okoztak akarva, akaratlanul, igenis nagyon hasznos a Mérgező szülők-et elolvasni, mert sokat segít, hogy megértsék, mi zajlik bennük.
Nem nevezném hiúsági kérdésnek, ha nem tudom elfogadni magam, hogy én is létezek, mint nő.
Bocs; de csak a külsődről beszéltél, szépségről, csinosságról. Ami pedig kevésbé önbizalmi, hanem inkább hiúsági kérdés.
A könyvet elkezdtem olvasni magam is, csak azért, mert annyian ömlengtek róla itt. Aztán, hogy nekem valami nem stimmelt az olvasás közben, utána is néztem. Bizony, hogy vannak szakmai körök, ahol inkább károsnak tartják, különböző szempontokból.
Nem olyan egyszerű dolog ez.
Tudod, ahogy eddig láttam, akik az "önbizalom-hiányosságot" emlegetik, általában csak jól működik az önértékelésük tudat alatt. Meg nem a lényeges dolgokkal foglalkoznak, hanem a felszínesekkel.
Milyen választ vársz? Ha a szépség a legfontosabb neked az önbizalmadhoz, talán benevezhetsz egy szépségversenybe. Ha már a korhatáron kívül vagy, fölrakhatsz a FB-ra képeket magadról, és biztos, hogy sokan fogják szépnek látni.
És még tévedtem is. Az önbizalom a saját képességeinkbe, erőnkbe, céljaink elérhetőségébe vetett hit.
Semmi köze a külső tulajdonságokhoz.
Szóval ha tényleg önbizalom növelésésére gondoltál, azt csak tevékenységekkel tudod megtenni, olyan dolgokat csinálsz, amiket jól meg tudsz csinálni, vagy csak annyira kell erőlködnöd, hogy biztosan meg tudd csinálni, olyan szinten, ahogy neked jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!