Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az baj, ha egy könyv határozza...

Az baj, ha egy könyv határozza meg az életem? És ez nem más mint a "békés harcos útja? "

Figyelt kérdés
Mindent úgy csinálok,ahogy a könyvben le van írva,még azokat is,amiket szókratész elmondott Dan-nak,pl. Hogyan táplálkozzon. Bevallom éhes vagyok,olyan keveset eszek,de ez történt Dan Millmannal is. Illetve a Tiszta tudatosságban,egyszerű ételekben,a friss levegőben keresem az izgalmakat,minthogy flörtölnék lányokkal,vagy úgy egyek mint a többi emberek. Nem járok el bulizni sem. Na meg hogy úgyanaz történt Dannal mint velem. Nem illettem a barátaim közé,és sokszor estem e miatt depresszióba. De még mindig nem hagytam fel vele,mert ahogy szókratész mondta: "Az út nem olyan egyszerű. És minden ember nem lenne képes továbbmenni ezen az úton,hanem visszamenne a "normális" "szórakoztatóbb" életbe. Na meg,hogy helyesen eszek,lélegzek,mozgok. Ez a könyv egy önismereti könyv. Szerintetek később lehet bajom belőle? Mennyire kihat ez az életembe? Vagy csak ez azért van,mert nagyon kedvelem a könyvet? Segítsetek!
2017. júl. 22. 17:56
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a könyvet, viszont ha önismereti, akkor tudd, hogy te Te vagy és nem Dan Millman. Odáig biztos hasznos, hogy kialakítasz magadban egy önfegyelmet, de ha csakis ez határozza meg az életedet, az már kényszeresség. Úgy vélem, nem arra valók a könyvek, hogy megmutassák az utat, hanem hogy megtanítsanak az útkeresésre, aminek révén megtalálod a saját utadat. Emellett, szerintem a tiszta tudatosságban, egyszerű ételekben és friss levegőben nem fogsz izgalmat találni. Azokban pont, hogy béke, nyugalom van.
2017. júl. 23. 00:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!