Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért tartják az életet olyan...

Miért tartják az életet olyan jónak?

Figyelt kérdés

Vannak néha örömök de mindig küzdeni és küzdeni nameg küzdeni kell. Nameg az örömök csakúgy elmúlnak, huss! és kész ennyi volt! Szinte elenyésző. Az örömök nem okoznak boldogságot. A tapasztalatok minek vannak ha úgyis meghalunk? Mi számít igazán? Rossz dolgoknak azok amikre azt gondoljuk hogy azok, de ilyenek a jó dolgok is, sok dologról azt gondoljuk milyem jó de igazából csak illúzió. A sikerek értelmetlenek mert a siker rajtunk kívül van.

Mondják milyen szép az élet és mekkora áldás és örömet adnak azért mert élhetnek, de miért? Mi olyan dolog van amiért érdemes élni? Miért fontos ez? Mitől olyan jó dolog az élet? Én értem, hogy vannak szép, gyönyörű dolgok és az embereket is nagyszerű teremtményeknek tartom és szeretem is őket, de magát az életet nem tartom élvezetesnek pedig elvileg semmi lelki bajom nincsen.

2017. júl. 7. 23:22
 1/5 A kérdező kommentje:

Nameg miért kéne itt maradnom a Földön? A célok amiket régebben kitűztem már elmúltak, már nem fontosak. Ha ennyi a cél, hogy igazából nem is olyan fontos... namindegy.

Igyekeztem a pozitív gondolkodás szerint élni de most már inkább csak megjátszás az egész, mintha mekkora élvezet és öröm lenne élni.

2017. júl. 7. 23:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Szinészek. Mind szinészek.
2017. júl. 7. 23:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem élvezed, ne játszd el, hogy élvezed. Élj lazán, és úgy, ahogyan te szeretnél. Vedd úgy, hogy az élet egy nagy tanulmányút (és nem is kizárt, hogy az).

Számomra a filozófia nyújt vígaszt. Részben éppen azon kérdések megválaszolása, amelyeket feltettél.

2017. júl. 7. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Az életet pont kevesen tartjuk jónak (elégedetlenkedéstől a valós nyomorig van elég indok) de a halálnál még mindig jobbnak tartjuk mert azt nem tudjuk (még ha néhányan hisszük is az utána valókat) hogy mit takar.

Ez az élni akarás ami egyébként helyes dolog.

2017. júl. 8. 01:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Csak szubjektív dolgokat tudok írni.

AZ élet egyik jó tulajdonsága, h "semmilyen"*. Magad töltöd meg tartalommal, mert nincs olyan törvény, ami szerint élned kéne**. Olyan színű, állagú és szagú, amilyennek Te szeretnéd. Ha feketének látod, akkor azt az oldalát mutatja Neked, ha nyúlósnak/ragacsosnak érzed, akkor azt. Ha illatos, mint egy virág, akkor meg azt.

Ezért javaslom, dolgozz magadon, h az egyre tökéletesebb önmagadat lásd meg az egyre tökéletesedő világban.

A kérdésed alapján keresel vmit, amit nem egyszerű megtalálni e világban. Csak biztatni tudlak. Lassan majd át kell dolgoznod a világmodelledet, amit eddig használtál, h az új, bővebb infók is beleférjenek.

Üdv Ʀ

*nem a szenvedést akarom elhazudni, hanem annak végérvényességében kételkedem.

**pár perc múlva itt vannak a hívők, h szerintük meg van. Ezt, h mindenkire egyformán érvényesek az ő törvényeik, nem ismerem el.

2017. júl. 8. 08:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!