Van köztetek olyan aki hajlamos csicska lenni, és nehezen tud változtatni rajta?
Figyelt kérdés
Engem gyerekkoromban kényszerítettek rá tanár meg mindenki,mert agresszív környezetben voltam,és csak csiszolni tudok magamon,és teljesen nem tudom levetkőzni.Javultak a helyzetek.Most már segítőkész lettem,de van mit formálni magamon.2017. júl. 2. 19:19
1/4 anonim válasza:
Én is segítőkész vagyok, de ha kihasználnak, az felbosszant. Tanulj meg "NEMET" mondani!
2/4 A kérdező kommentje:
Kicsit úgy érzem a személyiségemből is fakad ez a dolog.
2017. júl. 2. 20:02
3/4 anonim válasza:
Tudod mit? Akkor használjanak ki! Nem fogom csak azért megkeményíteni a szívem, és makacs és gonosz lenni, hogy ne használjanak ki. Szívesen segítek bárkinek, és ezektől az emberektől azt kérem, hogy ők is legyenek segítőkészek. És tudod mit vettem észre? Hogy azoknak, akik rendesek, kevésbé segítenek, mint azoknak, akik nem azok. Ha én is megkeményíteném a szívem, nem venném észre, hogy ki jó, és ki nem. És önkénytelenül is annak segítenék, aki nem jó indulatú. Mert a makacs ember ha segít, akkor azt félelemből teszi. Azt hiszed, hogy jól cselekszel, de nem! Mindenkinek segíteni kell! A rosszaknak is, és a jóknak is! A kicsiknek is, és a nagyoknak is! Ha úgy állsz mindenkihez hozzá, ahogy hozzád álltak, akkor mennyire mondhatod jónak magad? Biztasd mindenkit arra, hogy legyenek jók, elfogadóak, béketűrőek, segítőkészek, a rossz ellen ne a rosszal harcoljanak, hanem a jóval. Ne te legyél rossz, inkább a rossz embert alakítsd jóvá! Legyél jó és rendes mindig, minden esetben, és kérd másokat is, hogy legyenek azok!
4/4 anonim válasza:
Ne használjanak ki. Ezeket a gyerekkorban bevésődött viselkedésformákat nagyon nehéz levetkőzni. Gyakorlatban nyilván az az előre hogy megpróbálja az ember másképp csinálni mint eddig. Ez persze nehezebb mint amilyennek hangzik. De azon mindenképp érdemes gondolkodni hogy miért jobb és könnyebb ez a szerep a számodra azon túl hogy megszokott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!