Voltatok már így Ti is? Hogyan tértek ki az emberek TOLAKODÓ kérdései elől?
Mondd meg nekik, ha megkérdezik, hogy mi a helyzet, hogy köszönöd, jól érzed magad a bőrödben és még semmi konkrétumot nem tudsz nekik mondani. De biztosítsd őket arról, hogy természetesen ők lesznek az elsők, akik megtudják, ha valami komoly történik az életedben.
Az emberek nagy része tapintatlan, "elefánt a porcelánboltban" típus. Főleg a rokonság, nagybácsik, nagynénik, keresztapák, keresztanyák, anyu barátnői, apu barátai. Ha nem akarod őket megbántani, akkor csak közhelyekben válaszolj, hátha észreveszik, hogy nem tervezel semmit az orrukra kötni és legközelebb már nem fognak rákérdezni a téged zavaró dolgokra.
Akkor képzeld el ezt: első alkalommal ülök a fodrászcsajnál, mossa-vágja a hajam, közben egy ott ácsorgó barátnőjével beszélget, nyilvánvalóan jóban vannak. Örültem, mert nem szeretek fodrásszal/kozmetikussal jópofizni, gondoltam legalább nem nyaggat. Ezek a gyerekeikről beszélgetnek, erre egyszercsak megkérdi tőlem
a fodrásznő: -Vannak gyerekeid, vagy tervezel? (30 vagyok) Mit mondjak, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam. Mégsem mondhatom, hogy "mi a ló.... közöd van hozzá?!" Lezártam egy morcos "nincs, nem is tervezek"-kel és többet nem mentem oda...
Ez kiváló példa a taplóságra, egy idegentől nem kérdezünk ilyen személyes dolgot, nem igaz?
Ha tényleg zavar és nem akarsz konfliktus akkor adj idióta és egyben pojénos válaszokat.
Pl.:
"... -Vannak gyerekeid, vagy tervezel? ..."
válasz:
"Nincs és most a tervezés se megy mert virusos lett az AutoCad3 a gépemen."
Angol humor előnyben ha szereted. :)
Persze 2-3 próbálkoznak normális választ kapni, de néhány kör után feladják.
00:51 szerintem túlreagálod. Lehet, hogy csak kedves akart lenni beszélgetni próbált veled mert látta, hogy ülsz ott csendben, biztos csak be akart vonni a beszélgetésbe, hogy ne érezd magad kirekesztve.
Nem volt tapló, el vagy tévedve kicsit.
Engem is idegesít, ha kérdezgetnek főleg ilyen témát mert én nem akarok gyereket és ezt nehezen értik meg és magyaráznom kell ezért ilyenre nem tudok mit válaszolni én sem.
Általában röviden válaszolok az ilyen kérdésekre úgy mind:
- még nem tudom
- hát nem is tudom
- alakul...
- majd meglátjuk, hogy lesz
- már gondoltam rá
- az igazat megvallva még nem gondoltam rá :)
- hát. hmmmm... na de mesélj veled mi van.
:D Aztán mosolyogva közlöm, hogy sietnem kell majd kedvesen elköszönök, közben az egyik lábam itt, a másik ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!