Nagyon mélyen vagyok lelkileg. Hogyan tudok kijutni ebből a helyzetből?
Valószínűleg sablonosan fog hangzani, de olyan dolgokat kellene csinálnod, amik kihívást jelentenek (mozdulj ki a komfortzónádból). Én hasonló cipőben jártam, mint te, sőt nekem még az egyetem se jött össze, és évek után most érzem úgy, hogy helyrejöttem lelkileg. Én pl. egész életemben rettegtem a többi embertől. Olyan tévképzeteim voltak, hogy mindenki utál, mindenki meg akar alázni, mindenki ki akar oktatni. Mikor nyitottam mások felé, akkor láttam meg, hogy az emberek általában jók, és egyáltalán nem utál senki.
Ha te nem vagy megelégedve a külsőddel, próbálj valamit változtatni rajta (új hajszín/vágasd le a hajad, öltözködj másképpen mint eddig, fesd ki a körmöd stb.).
Tudom, hogy nagyon nehéz lépni, de ha nem teszed meg, évekre beleragadhatsz ebbe az állapotba, és hidd el nekem, az baromira nem jó dolog.
Keress kihívásokat minden nap, próbálj ki és tanulj új dolgokat. Szerintem így lehet kilábalni ebből a helyzetből.
Érdekes,amit írsz az emberekkel kapcsolatban, hasonló gondolataim voltak nekem is régebben. Én attól tartottam (és még néha most is), hogy furán viselkedem, nem megfelelő dolgot mondok és emiatt nem fognak kedvelni vagy nem leszek elég jó nekik. Régebben nem kerestem különösebben az emberek társaságát, de ha valaki nyitott felém, azzal általában jól elbeszélgettünk. Ma már sokkal jobb a helyzet, könnyebben beszélgetek idegenekkel is, de még mindig bizonyos helyzetekben előjön a "nyuszi" énem. Önelemzés útján eljutottam arra, hogy introvertált személyiség vagyok és bár nem szeretem a kategorizálásokat, de azt hiszem egy kis szociális fóbiával is meg kell küzdenem.
Köszönöm szépen a tanácsaidat, igyekszem megfogadni őket! Annak pedig különösen örülök, hogy jobban érzed magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!