Nem érzed úgy, hogy egy csomó időt fölöslegesen pazarolsz el az életedből?
Figyelt kérdés
Busszal járok haza a sulimból és mindig előbb a buszmegbe érek. Van amikor csak 10 percet kell várnom, van, amikor egy fél órát és olyankor csak járkálok a városba, hogy teljen az idő. Ezeket az időket másra is felhasználhatnám, de nem lehet, mert sok mindenre nem elég, így marad az unalmas nézegetés, vagy sorban állás, hogy legyen helyem. Összeadódva viszont rengeteg és rádöbbenek, hogy milyen rövid az élet és egy csomó időt feleslegesen töltök (töltünk) el. De van más eset is, pl. amikor az orvoshoz időre kell menned és mégis ott vársz jónéhány tízpercet, hogy szólítsanak. Elmenni nem mersz addig, mert nem tudod, hogy mikor szólítanak, viszont ha ott üldögélsz, akkor csak nézed a fehér falat és megy az idő.2010. máj. 1. 14:05
1/9 anonim válasza:
Hááát, ez elég relatív. Az én rekordom, amikor 3 órát vártam egy orvosi rendelőben, mire behívtak. De azóta már megtanultam a leckét: egy könyv, vagy egy mp3-lejátszó jól tud jönni ilyen esetben, és máris hasznosabban telik el az idő. Esetleg a mobilodon játszasz vmivel. Vagy itt a tavasz, ilyenkor lehet jól hallgatni a madarak énekét.
2/9 A kérdező kommentje:
jó, de ezek valóban hasznos dolgok? a könyvet még megértem, bár ha kényszerből kell olvasni, akkor az is időpocsékolás, de zenét hallgatni (főleg olyat, amit már számtalanszor hallottál) az is csak időpocsékolás és értelmetlen, hisz akár munka vagy szórakozás közben is hallgathatnád, nem csak akkor, amikor vársz és nem csinálsz semmit.
2010. máj. 1. 18:26
3/9 anonim válasza:
én úgy vagyok vele, h ami örömmel tölt el az nem értelmetlen:), és pl. a zenehallgatás ilyen, sokszor még akkor is ha már 500adjára hallom u.azt a dalt:)
4/9 anonim válasza:
Ott a pont. :)
"amikor vársz és nem csinálsz semmit."
Kis javítás: vársz, de közben csinálsz is valamit. És az ilyesmit én sem nevezném időpocsékolásnak.
Első voltam.
5/9 anonim válasza:
ha szerinted olvasni, zenét hallgatni meg ilyenek időpocsékolás, akkor
1.: ne menj el orvoshoz
2.: tanulj vagy dolgozz
3.: bámuld a falat
Ennyi. Én általában a 3-mast választom, de olvasni és zenét hallgatni szoktam.
6/9 anonim válasza:
Én a kémiaórát is időpocsékolásnak tartom. ott ülök 45 percen át, és olyan dolgokat próbálok felfogni, amikre soha az életben nem lesz szükségem, amikor helyette lehetne egy alyan órám is, aminek még valaha hasznát is fogom venni.
7/9 A kérdező kommentje:
Hát miért? Szted hülye bulvárújságokat olvasni, nem időpocsékolás? Vagy egy zenét meghallgatni ezerszer, közben meg csak ülni, nem időpocsékolás? Sztem eléggé az! Garantálom, hogy miközben zenét hallgatsz az orvosra várva, csak bámulod a falat és ennyi!
2010. máj. 2. 17:10
8/9 anonim válasza:
Az iskola is időpazarlás, minek 4évet pazarolni a középsuliban? Miért nem lehet rögtön az érettségire felkészíteni az embereket és utána megírni? A munka is időpazarlás, igaz, hogy pénzt kapsz érte, de vajon a pénz értékesebb az időnél? Sőt micsoda meglepetés, de az egész életed időpazarlás, gyakorlatilag csak a szaporodás miatt születtél meg, minden más időpocsékolás.
9/9 A kérdező kommentje:
Tudod mire gondolok! Nem kell kiforgatni az egészet! De ha tényleg annyira hülye vagy, hogy felfogd a kérdést, akkor inkább ne válaszolj!
2010. máj. 5. 13:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!