Vajon drogos vagyok?

Figyelt kérdés
Hétvégente veszek 1 vagy 2 gramm füvet mert inkább ez mind a pia. Sokan azt mondják hogy büdös drogos stb .. Szerintetek ez drogosságnak számít ?

2016. nov. 24. 13:02
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok függő :D
2016. nov. 24. 13:47
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem, én sem! :D
2016. nov. 24. 14:01
 13/18 2*Sü ***** válasza:
58%

Attól függ, hogy hogyan definiáljuk a „drogost”. Van drogfogyasztó. Te az vagy, méghozzá nem legális drogot – kávé, cigi, alkohol – fogyasztasz, hanem illegális drogot. (A drog fogalom elvileg tartalmazza a legális drogokat is, de a hétköznapi szóhasználatban rendszerint az illegális drogokat értjük alatta.) Ha a drogos szót elemezgetjük kicsit, valójában azt jelenti, hogy használ drogot. Ez az eset fennáll. Van olyan, hogy drogfüggő. Hogy ez nálad fennáll-e, az kérdés. Persze a fű nem okoz fizikai függőséget, de pszichés függőséget igen (mint akár a tévé, internet, szerencsejáték, akármi).

A rendszeresség sem számít a függőség kérdésében. Ha csak heti egyszer füvezel, de te ideges, lehangolt, diszkomfortos leszel, ha a hétvégén nem szívhatsz, akkor valamilyen szinten függő vagy. Van olyan alkoholista, aki csak hetente egyszer iszik, de akkor „muszáj” innia. Attól, hogy a hét többi napján józan, attól még alkoholfüggő, vagy fogalmazzunk úgy ivásfüggő, mert a viselkedését, az érzelmi állapotát egy külső tényező, egy drog határozza meg.

2016. nov. 24. 15:18
 14/18 A kérdező kommentje:
Régen függő voltam de szintetikusokat nyomattam most csak fű de nem vagyok stresszes meg semmi bajom nincs ha nem szívok csak néha jólesik a lazulás :D
2016. nov. 24. 16:08
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Az alkohol is drog. Tehát akkor az összes alkoholfogyasztót drogosnak lehet nevezni.
2016. nov. 24. 17:48
 16/18 anonim ***** válasza:
38%
Attól, hogy a társadalom nem tekinti annak őket, én nem tudom nem annak tekinteni őket, mivel drogot fogyasztanak, ha illegális, ha nem.
2016. nov. 24. 17:51
 17/18 anonim válasza:
100%

Szerintem az alkohol is drog.

De az legális, de mégis több családot tesz tönkre a hétvégi alkoholizálás, mint a hétvégi füvezés.

(tapasztaltam saját bőrön)

Én amondó vagyok, hogy amíg csak magad vagy és nincs család, gyerek te gondod mit csinálsz magaddal. Utána már legyél felelősségteljesebb. :)

De az is a te dolgod igazából csak ott már kitolsz asszonnyal/férjjel és gyerkőccel. :-)

2016. nov. 29. 22:30
 18/18 A kérdező kommentje:
Igazából én is csak 17 vagyok korán kezdtem a dolgokat de láttam pár embert akit szétcseszett a pia és akkor már inkább ez :) Lehet ítélkezni de szerintem ez nem akkora bűn :D
2016. nov. 29. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!