Vajon drogos vagyok?
Attól függ, hogy hogyan definiáljuk a „drogost”. Van drogfogyasztó. Te az vagy, méghozzá nem legális drogot – kávé, cigi, alkohol – fogyasztasz, hanem illegális drogot. (A drog fogalom elvileg tartalmazza a legális drogokat is, de a hétköznapi szóhasználatban rendszerint az illegális drogokat értjük alatta.) Ha a drogos szót elemezgetjük kicsit, valójában azt jelenti, hogy használ drogot. Ez az eset fennáll. Van olyan, hogy drogfüggő. Hogy ez nálad fennáll-e, az kérdés. Persze a fű nem okoz fizikai függőséget, de pszichés függőséget igen (mint akár a tévé, internet, szerencsejáték, akármi).
A rendszeresség sem számít a függőség kérdésében. Ha csak heti egyszer füvezel, de te ideges, lehangolt, diszkomfortos leszel, ha a hétvégén nem szívhatsz, akkor valamilyen szinten függő vagy. Van olyan alkoholista, aki csak hetente egyszer iszik, de akkor „muszáj” innia. Attól, hogy a hét többi napján józan, attól még alkoholfüggő, vagy fogalmazzunk úgy ivásfüggő, mert a viselkedését, az érzelmi állapotát egy külső tényező, egy drog határozza meg.
Szerintem az alkohol is drog.
De az legális, de mégis több családot tesz tönkre a hétvégi alkoholizálás, mint a hétvégi füvezés.
(tapasztaltam saját bőrön)
Én amondó vagyok, hogy amíg csak magad vagy és nincs család, gyerek te gondod mit csinálsz magaddal. Utána már legyél felelősségteljesebb. :)
De az is a te dolgod igazából csak ott már kitolsz asszonnyal/férjjel és gyerkőccel. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!