Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ítélik el a füveseket?

Miért ítélik el a füveseket?

Figyelt kérdés

Szerintetek az gáz ha egy 17 éves hétvégente elszív 2-3grammot ? Miért gáz ez sok ember szerint ? Hisz a pia sokkal károsabb és a fűnek elég sok jótékony hatása van.

Mondjuk ha a piások hazamennek összehánynak mindent agyonverik fél családot stb az mért nem gáz ? Bezzeg ha az ember betépve zenét hallgat, filmet néz és jókedvű az mért bűn ? nektek mi a véleményetek erről ?

2016. nov. 9. 02:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
52%
Mert begyöpösödött buta emberek. Nem is tudjak, hogy mi is ez pontosan. Csak azt, hogy drog és az már egybôl elitélendô náluk. De a sima cigit, meg az alkoholt lazan nyomják magukba. Pedig azok is drogok es sokkal nagyobb fuggoseget valtanak ki. Én személy szerint még nem szivtam, de szivesen kiprobalnam. De a dillerektol nem fogok sose venni az is biztos. Magamnak akartam regen termeszteni de csak kulfoldon talaltam magot. Az meg hat eleg messze van, sxoval hagytam. Az ekezetek miatt bocsi. A vegere meguntam, mert telorol irok.
2016. nov. 9. 03:55
 2/13 2*Sü ***** válasza:
83%

Nincs olyan, hogy „gáz”. A gáz/menő semmiféle tartalmat nem jelent, ezt a kategorizálást el kell felejteni. Olyan van, hogy valami káros/hasznos, jó/rossz.

Én azt gondolom, hogy többféle módon és többféle okkal lehet használni legális, vagy illegális drogokat. Aki azért gyújt rá egy cigire 19 évesen – tehát legálisan –, mert kíváncsi az ízére, azzal azt mondom, hogy nincs komolyabb probléma. Aki azért teszi, hogy ezzel „menőbb” legyen, vagy mert a közösségben van egy ilyen nyomás, aminek enged, az meg problémás, mert az illető olyan személyiségjegét jelenti, amitől az illető sérülékeny, támadható, gyenge, befolyásolható lesz. Vagy megint más, ha valaki egy este azért iszik meg három sört, mert szereti a sör ízét, de még az sem baj, ha azt is szereti benne, hogy kicsit ellazul. Meg megint más, ha valaki azért iszik meg ugyanennyi alkoholt, hogy kicsit bekábuljon, elmeneküljön a saját problémái elől, ahelyett, hogy megoldaná azokat. Az előbbivel nincs különösebb gond, a második meg jó út az alkoholizmushoz, a teljes szellemi és fizikai leépüléshez, ahol az alkohol már inkább generálja, mintsem megoldaná a problémákat.

A kérdés, hogy te miért füvezel. Azért, mert kellemes, de amúgy derűs, kiegyensúlyozott tudnál lenni nélküle is? Akkor nincs gond. Ha azért füvezel, hogy kvázi elmenekülj a valóság elől, hogy kikapcsold a problémákat, az viszont baj, ez erős pszichés függőséghez vezethet, szintén a szellemi és testi leépülésed irányába hatva. Ismerek olyan embert, aki gyakran füvezett, de volt, hogy mondjuk fél évig egyszer sem. Neki ez desszert volt, és nem is volt vele gond. Ismertem olyan embert is, aki viszont nem tudott meglenni nélküle, és kvázi olyan rendszerességgel élt vele, hogy nem lehetett értelmesen beszélni vele semmiről, mindig kicsit szét volt csúszva. Most ő milyen eséllyel fogja megállni a helyét egy munkahelyen? (Nota bene nem is volt munkája. Hogy mi lett azóta vele, azt nem tudom, de vagy visszább vett, vagy azóta hajléktalan, mert úgy nem lehetett élni, ahogy ő élt.)

A másik oldala a dolognak, hogy az ember függ dolgoktól. Nem csak a legális, vagy illegális drogok tartoznak ide, hanem mindenféle más dolog is, például lehet függeni egy párkapcsolattól, az internettől, a szerencsejátéktól, vagy akár attól is, hogy hetente kétszer lemész futni egyet. A függőség nem is feltétlenül azért baj, mert maga a tevékenység káros az emberre nézve. Pl. egyik ismerősöm futásfüggő lett. Ez elvileg egészséges dolog. De az érzelmi állapota függött attól, hogy le tudott-e menni futni, vagy sem. Pl. akkor is lement egy órát futni, mikor tudta, hogy neki túlóráznia vagy tanulnia kellene. Ez viszont nem jó. Nem jó, ha az ember érzelmi állapota egy tőle független dologtól függ. Ezért célszerű minden olyan dologban mértéket tartani, amit a legtöbb ember arra használ, hogy az érzelmi állapotát emelje vele. (Az alkohol, fű, de akár a tévé, zene is ide tartozik.) Nem elvetni kell ezeket, de mértéket érdemes tartani.

> Hisz a pia sokkal károsabb és a fűnek elég sok jótékony hatása van.

Ez meg relativizálás. Attól, hogy a gyilkosság nagyobb bűn, mint a lopás, attól még a lopást önmagában kell megítélni. A lopás nem lesz kevésbé rossz, káros, negatív dolog, ha történetesen van ennél rosszabb dolog is.

2016. nov. 9. 09:17
 3/13 anonim ***** válasza:

Én azt vettem észre, hogy többen használtak már életükben legalább egyszer füvet ahhoz, hogy olyan sokan lehessenek, akik ezt elítélhetnék. Azt a függőséget, amikor már uralkodik bármilyen dolog az ember felett, sokkal többen elítélik, talán azért is, mert az már messziről meglátszik bárkin.

Így van, szerintem is, azért mert van sok rosszabb, ami legális, még nem jelenti azt, hogy ettől a többi kevésbé lenne ártalmas. Az meg megint más kérdés, hogy az se mindegy ki honnan mit tud beszerezni.

Az viszont tényleg elítélendő, ha másoknak ártasz azzal amiről azt hitted, hogy csak magaddal teszed.

2016. nov. 9. 09:42
 4/13 A kérdező kommentje:
Még annó 1 évig szívtam a herbált de rájöttem hogy azzal magamat teszem tönkre így kicsit nehezen de abba hagytam a füvet csak azért szívom mert jólesik ellazulok tőle :D És elhatároztam hogy inni se akarok maradok ennél :D És nem menőségből vagy ilyenek 1-2 ember tudja rajtam kívül akikkel szoktam de álltalában egyedül csinálom :D
2016. nov. 9. 09:52
 5/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Én rendszeresen élek fűvel, alkohollal, és elmondom az én nézőpontomat.

Sokan sejtik, hogy élek a tudatmódosítókkal, de mintha csalódnának az elképzelésükben.

Ugyebár egy füves be van lassulva, és látszik hogy valami ködben van az egész ember. A mondatai értelmezhetetlenek, gyakran bugyuták.

Azonban az ismerősi köröm véleménye rólam pont ellenkező. Furcsának, vagy inkább érdekesnek tartják a mondanivalóimat, rosszmagam meg úgy érzem, pont ebben az állapotban tisztul ki igazán az elmém. Életem nagy döntései betépve születtek meg, és hatalmas élmény volt mindezek végig élni. Én pont hogy úgy érzem, hogy józanon maradtam volna a szürke valóságban, mely során egy nem létező álmot kergetek.

Így úgy érzem, szinte bármit megvalósíthatok, és ez lelkileg felfoghatatlan boldogsággal tölt el. Tény, ezek után mehetne józanon is az élet, de úgy elfog engem a lustaság. Beszívva ellenben motivált vagyok, és jókedvvel vágok bele a dolgokba, és még nem sikerült csalódnom se az életben.

Szóval igen... én körülbelül józanon teljesítem azt a sztereotípiát, mint amit a beszívott emberekről gondolnak.

Minden ember más és más, nem tudom hogy van-e hozzám hasonló felhasználó.

Erről még annyit amúgy, hogy fiatalkorban nem csak erre használtam a füvet. Megvolt a kikapcsolódás szerepe is: zenét hallgatni, sorozatokat nézni, írni, ezek mindig is letudták kötni a szabadidőmet ilyen állapotban. Józanon sose sikerült úgy elérni, mint ahogy tervezni szerettem volna a dolgokat. Józanon nem is terveztem, csak csináltam, "majd csak lesz ebből valami" alapon.

Legmélyebben amúgy én örülök hogy elítélik nagyon sokan a füvezést. Sokkal könnyebb volt így a baráti társaságomat is megtalálni, nincs szükségem beszűkült látókörű emberekre.

2016. nov. 9. 12:43
 6/13 A kérdező kommentje:
Én is teljesen így vagyok vele mind ha beállva lennék önmagam sokkal jobban eltudok beszélgetni bárkivel könnyebben ellazulok és más szemmel nézem a világot józanul valahogy unalmas minden .
2016. nov. 9. 12:50
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem mindenkire van ilyen hatással a fű. Ettől függetlenül jó, hogyha az ember józanul is el tudja ezt érni, mindenféle szerek nélkül. Mármint azt, hogy próbál más-más nézőpontból tekinteni a világra, próbál anélkül is teljesíteni, hogy bármilyen élénkítő vagy kábítószert használna. Illetve beláthatod, hogy nem lehet úgy élni, hogy valaki egyfolytában be van tépve. Te is csak hétvégenként szívsz, és még akkor is józanabb vagy, mint néhány fiatal péntek esténként.
2016. nov. 9. 13:35
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát igen most már csak hétvégente mert megjött az eszem fogjuk rá :D De régebben napi szinte ment a bio,kristály,speed pia meg minden ami volt ... Csak rájöttem ,hogy nem kéne tovább folytatni ezeket és inkább a fű hétvégente :D
2016. nov. 9. 13:44
 9/13 anonim ***** válasza:

"régebben napi szinte ment a bio,kristály,speed pia meg minden ami volt"

Úr Isten! Én még kávét sem iszom :)

A másik, ami még rossz tényező, az az ára. Ha napi szinten ilyeneket fogyaszt valaki, akkor azért elég sokat elkölt... Sokan pedig még úgy is alig élnek meg, hogy nem fogyasztanak semmit ilyesmit. Őszintén, neked havi szinten bennyibe fájt ez az életmód? Mármint amit csak az ilyen szerekre költöttél.

2016. nov. 9. 18:51
 10/13 A kérdező kommentje:
Ez változó még herbálos időszakba heti 10-15ezer de ha több pénzt össze tudtam szedni akkor több és akkor mellette még volt a pia mióta csak fű így 2ezerbe veszek 0,8 at tehát ilyen 4-6 ezer megy el rá :D
2016. nov. 9. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!