Szerintetek kezdhetek valamit ezekkel az alkotásokkal? Van egyáltalán elegendő tehetségem vagy csak átlagos a tudásom?
Volt egy lány aki hasonló kérdést tett fel a rajzaival kapcsolatban (hogy van-e értelme alkotni). Arra lennék kíváncsi,hogy egy ELFOGULATLAN külső szemlélő mit gondol ezekről a rajzokról/festményekről/montázsokról vagy hogyan nevezzem. Mert én már nem tudom mit gondoljak, szeretek alkotni, de nem tudom elegendő-e a tudásom ahhoz,hogy ezzel komolyaban foglalkozzak.... Családtagok szerint ügyes de ők mégiscsak családtagok, nekik nem lehet hinni! :D
Szeretem a játékosságot a rajzban elvégre ember vagyok. Ezt néhányan elfelejtik a mindennapi gondokkal elfoglalt emberek. A képedig fantáziadúsok és lágyak. Szerintem nyugtatóan hatnak az emberekre. Szerintem szépek.
De az az igazság hogy az emberek nem hajlandóak egy kicsit "átváltani" egy kép kedvéért így csak nagyon alacsony létszámú célközönséged lenne. Ahhoz, hogy ezt a számot növelni tud egyszerre kell rámenősnek és jó érvelőnek lenned az emberekkel, hogy egyáltalán érdeklődést mutassanak a műveid iránt. Ezenkívül a kézi művészek (nem tudom a szakszavakat) nem nagyon tudnak érvényesülni a digitalizálódott világban (ne Mo.-t tekintsd példának) így csak mellékjövedelemként tudnál megélni belőle. Helyi művelődési házak kiállításaira elviheted vagy ha kereted engedi saját, kis kiállító termet nyitni valami frappáns névvel ahova érdeklődéssel néznek be az emberek.
De ez miatt ne hagyd abba az alkotást, keress dolgokat melyek motiválnak. Sok szerencsét a további alkotáshoz, művész!
nemrég vettem egy könyvet.(fogalmam sincs miért hiszen én nem tudok rajzolni,és ezért nem is akarok megtanulni.) ebben a könyvben lépésről lépésre minden le van rajzolva írva ,hogy hogy kell tanulni a rajzolást.A csendélettől kezdve az akt képig.Az emberi arctól kezdve a tájképig minden..megtanít arra,hogyan rajzolj egy arcot,szemet,orrot ,kezet(Leonardo Da Vinci szerint az emberi kéz a legnehezebb alkotás)
Te biztos nagy hasznát vennéd a könyvnek.
A könyv angol,de könnyen érthető.A címe:
The Complete Fundamentals of DRAWING (Barrington Barber)
Ha tudod szerezz meg,mert nagyon sokat tanulhatsz belőle,és van tehetséged,csak a tudatos tanulás hiányzik..
Nem mindég a legnehezebb a legszebb. Csak hát ugye először elkel vetni a magvakat és ha megtermett a gyümölcs csak azután készíthetsz lekvárt. Ez azt jelenti, hogy előbb a legnehezebbet kell elsajátítanod majd ha azt tökéletes véghezvitted kialakíthatod a sajátos stílusodat.
Egyébként a képek tetszenek, de azt kérdezted, hogy kezdhetsz-e valamit.
Köszönöm a válaszokat!
Könyvem az van elég, de azért köszönöm. :)
Elkezdtem élethűen "realistán" rajzolni...
itt egy drapéria, erről mit gondoltok?
szerintem az ilyen hót unalmas, de biztos velem van a probléma
Nem rajzolsz rosszúl, én is konyítok a grafikához rajzoláshoz.Szerintem más 18 éves is tud így rajzolni.Ha esetleg fejleszted és minden idődet erre stzánod akkor viheted valamire a rajzaiddal.
13/L
Köszönöm! :)
Igen, 2-B szerintem kicsit túl kemény volt, de ez volt kéznél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!