Szerintetek kezdhetek valamit ezekkel az alkotásokkal? Van egyáltalán elegendő tehetségem vagy csak átlagos a tudásom?
Volt egy lány aki hasonló kérdést tett fel a rajzaival kapcsolatban (hogy van-e értelme alkotni). Arra lennék kíváncsi,hogy egy ELFOGULATLAN külső szemlélő mit gondol ezekről a rajzokról/festményekről/montázsokról vagy hogyan nevezzem. Mert én már nem tudom mit gondoljak, szeretek alkotni, de nem tudom elegendő-e a tudásom ahhoz,hogy ezzel komolyaban foglalkozzak.... Családtagok szerint ügyes de ők mégiscsak családtagok, nekik nem lehet hinni! :D
Te kértél véleményt, szóval ne akadj már ki. :D Egyszerűen nem tetszett a hozzászólóknak az alkotásod. Ezen nem kell megsértődni. :)
Ja és csak úgy megsúgom, hogy én például utálom és egyenesen semminek és értéktelennek tartom Picasso legtöbb (szinte az összes) munkáját.. Nem tetszhet mindenkinek ugyanaz.
Talán ez az egy képe az ami számomra elmegy vagy egy kicsit is jónak tartok.
Picasso és Merello kontrasztos, még ha "aránytalan" is. Látszik a képből a stílus. Nálad ez az amely nem tűnik ki. Csak egy "aránytalanított" festményt látok, szemben Merelloéval, ahol a TUDATOS alkotást vélem felfedezni.
Végignéztem többször is a képeidet, de sehol nem látom benne a tudatosságot, nem látom benne azt a stílust, azt a szenvedélyt, amelyet elvárok egy festménytől.
Nem az a baj, hogy nem szépen és klasszikus stílusban alkotsz, hanem az, hogy a tökéletességet úgy próbálod kifejezni, hogy a tökéletlent még jobban elrontod. Nem. Akkor tökéletes az alkotás, hogyha a TÖKÉLETES van kicsit elrontva. Nálad pedig ez a TÖKÉLETES alap hiányzik.
Merello egy festményét linkelted Picasso mellett. Merello egy-egy igen félresikerült festménye mellett mindegyiken tudott a színekkel és a vonalakkal úgy játszani, hogy kompozíció készüljön a műből. Látszik a komponáltság, látszik az ihlet, a diszharmonikus elemek alkalmazása. Látszik az, hogy művészi, nem pedig standard az alkotás.
Picassonál meg úgy gondolom, hogy nem kell bemutatni az általa képviselt irányzatot.
Találd meg a stílusod alapján, azt fejleszt tökélyre, majd "rontsd el". De így, hogy nincs meg a tökéletes alap nem válsz értékessé! A festészet jellemzően nem istenadta tehetség, sokkal inkább kifinomult, tökéletes művészi vonások kifejlődése.
Nem akadtam ki! Azon akadtam ki,hogy azt állította valaki,hogy ami nem arányos az nem is szép, pedig én nagyon szeretem Picasso-t, és ott nem sok arányt lehet találni. :)
Rendben, köszönöm a kritikákat,akkor többet foglalkozom a hagyományos és arányos alapok elsajátításával. Az rosszu esett,hogy nem látod benne a szenvedélyt, mert ezeket mind valamelyik elborultabb pillanatomban csináltam... amikor ki akartam adni magamból valamit. A montázsok pedig mind-mind jelképek, a színek, a tárgyak... Hát sajnálom. Dolgozok még az ügyön aztán pár hónap múlva ismét feltűnök. :D
Hello, hello! Én szívesen adok rajzolási tanácsokat, lévén, hogy én magam is rajzolok.
A gyakorlás rettenetesen fontos, de elnézve, hogy törin is rajzoltál, szerintem ez megvan benned. Ajánlom, hogy másolj Barcsay Jenő és Szunyoghy András könyveiből, az nagyon sokat segít az arányok és formák megismerésében. Például nem jó portrénál, ha a szájnak kontúrt húzol. Ha ilyen arányokban akarsz is megrajzolni egy arcot, akkor is fontos, hogy tudd, a szem gömb alakú, és ehhez kell igazodni. Mellesleg az sem tesz jót a rajzoknak, hogy ilyen "szőrösek" a vonalak. A keresővonalak legyenek halványabbak, és csak utána erősítsd meg valamivel!
Kérd meg családtagjaidat, hogy üljenek modellt, azzal is sokat lehet gyakorolni.
Mekkora méretű képek ezek? Azt ajánlom, hogy A2-es, A3-as méretű lapra rajzolj!
Vannak érettségi utáni művészeti sulik, ilyen OKJ-sek. Megpróbálhatsz felvételizni oda, sőt, gondolom van rajztanár a sulidban, kérd meg, hogy mondjon véleményt, illetve mondja meg, mik a hibáid, és hogyan tudnál ezeken változtatni!
Például a tónusozási készség megvan benned, csak nem használod ki.
A montázsokat inkább ne mutasd meg, azok csak próbálkozások, művészi értékük nincsen.
Ajánlom neked ezt az oldalt, itt rengeteg rajzos még rengetegebb munkája van fenn, és szerezhetsz tippeket, hogyan kell rajzolni.
Jónak kell ahhoz lenned, hogy "rosszat" csinálhass.
Tehát először tanulj meg élethűen rajzolni, festeni, és utána alakítsd ki a saját stílusodat.
Pl. Picasso művei nekem nem tetszenek, mert nem fognak meg, de sokaknak pl. Neked tetszik. A realisztikus alkotásokban pedig mindenki látja, hogy most mi is van ott, és mi az.
Persze csinálhatod hobbi szinten, de ezekkel nem fogsz tudni elhelyezkedni, és nem is fogják sokan megbecsülni.
Ezért először inkább tanuld a rajzolást, és akkor a többi is jobban fog menni, amit szeretsz csinálni.
Kedves 07:11-es válaszoló:
Nagyon szépen köszönöm a választ! Igen arra már én is rájöttem,hogy a szájnál valahogy sosem stimmel ha erősebb kontúrt rajzolok ,már dolgozom rajta. Ma voltam könyvtárban, nagyon sok rajzos könyvet vettem ki , ma neki is állok a "száraz" anyag megtanulásának és a pontos technikáknak! :)Szunyoghy Andrástól már régóra megvan a Rajz ABC, még valami ünnepre kaptam rokontól de eddig csak bele-bele lapozgattam de nem olvastam el komolyabban. Annyi ötletem van,amit szeretnék papírra vetni , úgyhogy mostantól szorgalmasabb és pontosabb leszek,mert hogy őszinte legyek ezeket max. 15-20 percig csináltam vagy még annyi se volt. Bízom benne,hogy azért van egy kis tehetségem, mert fiatalabb koromban országos 12. helyezett lettem egy rajzversenyen, az annyira nem rossz eredmény. Csak sajnos egy ideig hanyagoltam a dolgot... lelki dolgok miatt...de rájöttem,hogy nekem erre szükségem van, én ezt szeretem csinálni. Nagyon szépen köszönök minden kritikát, de azért ilyen egyszerűen nem szabadultok meg tőlem, nemsokára ismét feltűnök a remélhetőleg sokkal jobb alkotásaimmal. :)
Szerintem tehetséges vagy, mert a töri órán készült rajzod jó lett. Főleg ahhoz képest, hogy nem tanultál rajzolni.
Meglátod, hogy sokkal jobban fogod szeretni csinálni azokat, amik másoknak is tetszenek. Tehát valósághűek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!