Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rossz tanulóból, jó?

Rossz tanulóból, jó?

Figyelt kérdés

Szerintetek van rá esély, hogy egy rossz tanulóból, aki 2-3-as, ilyen 4es tanuló lesz?

Elege lesz abból, hogy mindig rossz jegyeket kap, eddig nem tanult szinte semmit, viszont neki áll keményen tanulni, új tanulási módszereket keres, amik hatásossabbak, megérti, hogy megéri tanulni. Lehetséges ekkora változás? Tegyük fel, hogy a gyerek középiskolás, hogy tudná egy szülő megfelelően motiválni a gyerekét a tanulásra?

2016. szept. 27. 07:29
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt a szülő kérdezi és ő szeretné?

Nem valószínű.

Ám csodák történhetnek.

Mondjuk én se tanultam világ életemben, de a gimiben már volt egy hangfelvevőm. Az rögzített minden órán mp3-ba. Ha nem tudtam bemenni, akkor valaki más vette fel mit mondanak (meló mellett jártam suliba).

Jó volt meghallgatni 2-3x, jobb mint olvasgatni.

Olvasni körülményesebb volt mint meghallgatni, akár a buszon, akár meló közben, akár otthon az ágyban, sokszor aludtam el a sulis anyaggal a fülemben. És ami a poén, a tanárok külön díjazták hogy pl egy dolgozatnál vagy felelésnél az órai anyag köszön vissza, hiszen többnyire arról kérdeznek amiről órán meséltek. Szóval én se álltam neki keményen tanulni, csak kihasználtam a lehetőségeket.

2016. szept. 27. 07:43
 2/5 anonim ***** válasza:
Tanártól is függ.
2016. szept. 27. 12:23
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Persze hogy lehetséges, de ez főként a tanulón múlik. Én középiskolába gyenge hármas, ha voltam. Aztán kitaláltam, hogy kezdek magammal valamit és jelenleg egyetemen, egy természettudományos szakon 4.9 feletti az átlagom. Minden csak akarás kérdése.
2016. szept. 27. 21:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Velem megtörtént, hogy egyik félévről a másikra (10. osztályban) szinte mindenből javítottam egy jegyet, amiből akartam (a matek nem sikerült). Sőt, volt ahol a tanár megengedte hogy 2 jegyet javítsak. Nem lehetetlen, de sok kitartás kell hozzá.

Én előtte sem voltam rossz tanuló (kb. 4-es), de középiskola elején nagyon nem érdekelt a tanulás, ezért szinte mindenből 3-as lettem (matekból és fizikából 2-es). 10. osztály 1. félév végén telt be a pohár, azt mondtam hogy tudom én ezt sokkal jobbra, ha tanulok. És sikerült.

Én ezt egyedül értem el, nem jártam korrepetálásra, és a szüleim sem motiváltak, szóval a szülős részhez nem tudok hozzászólni, de ha a gyerek tényleg akarja, igenis lehet változtatni, jobb jegyeket kapni. Elhatározás kérdése.

2016. okt. 1. 14:31
 5/5 anonim ***** válasza:
Én harmadikban sokadik voltam az osztályrangsorban átlag alapján, és ez annyira dühített, hogy első akartam lenni, aztán második lettem negyedikben.
2016. okt. 14. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!