Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért vagyok ennyire suta/ügye...

Miért vagyok ennyire suta/ügyetlen? Valamit tudok ellene tenni?

Figyelt kérdés

Az elméletem jó,gitározok,zongorázok,meg régebben sportoltam,de kiskorom óta nem lehet rámbízni semmit. Gépészt tanulok,és egyszerűen elrontom a fűrészelést,a reszelést, nem tudom mit hogyan kell használni,hova merre. Apámmal a nyáron voltam egy kis maszek munkában. Ő nagyon ügyes. Nála ügyesebb embert nem ismerek. Próbálok neki segíteni,de elrontok mindent. Folyton megmutatta hogy kell mit,de ezredjére sem megy. Ha cserepeket kell összerakni ,akkor elcsúzik vagy nem áll egyenesen. Szégyent hozok rá,magamra is. Egyébként bal kezes vagyok és szorongok. Gondolom ez lenne a probléma,de nem hinném hogy ez fejlesztene valamit a kézügyességemen. A tárgyak remegnek a kezemben,nem tudom miért,nem én uralom ezt. Ha keressek meg valamit akkor 1 évbe telik. Még akkor is ha az orrom előtt van. Szeretem a szakmát,a lehető leg emberibb szakmát találtam meg szerintem,de nagyon szeretnék jól teljesíteni a fizikai munkában.

10.-es vagyok és tavaly azt hittem agyvérzést kap a tanár a munkadarabomtól és annak elkészítési folyamatától,a többiek jól csinálják,rajtam meg röhögnek.

16/F

2016. szept. 10. 21:14
 1/8 A kérdező kommentje:
Van erőm,a dolgokhoz. Ez hogy cipelni kell ez megy,de ha egy létrát kell tök lazán elviszem,de hajlamos vagyok hogy valakit pofan b@sszak vele,vagy ne ferjek be az ajton vele,tuti hozzavagodna a kerethez.
2016. szept. 10. 21:41
 2/8 anonim válasza:
majd belejössz!! :) én is ugyan ilyen izgulós vagyok, sajnos tudom mit élsz át.m az a helyzet, hogy tényleg igaz: "minden fejben dől el". fogadjunk, mikor kiadnak egy feladatot azt érzed: na most nem szabad elcseszni és egy hang megszólal: de el fogod mert béna vagy!! és ezzel fogsz azonosulni, és végre hajtod a parancsot-> nem figyelsz oda a feladatra és elcseszed. remegsz. izgulsz. zavarban vagy. átérzed milyen kínos a helyzet.. igaz?? DE! van egy jó hírem ! az ellenszer is benned van!! :D annyit kell tenned, hogy elképzeled; hogyan is fogod végrehajtani a műveletet.. szépen lépésekre bontva : 1. felállok, 2. megfogom azt a darab fát jobb kézzel, 3. bal kézzel fogom a fűrészt.. és így tovább szépen átgondolod. nem baj ha lassú vagy!! nem az a lényeg! ha lassan meg tudod csinálni anélkül, hogy hibáznál, gyorsabban is menni fog gyakorlással
2016. szept. 10. 22:25
 3/8 anonim válasza:
még az is feszültségoldó lehet ha valakivel beszélsz közben.. legalább is nekem kicsit segített, de a lényeg hogy tudd irányítani a figyelmed arra, amit csinálsz!!!
2016. szept. 10. 22:27
 4/8 Bok Globule ***** válasza:
Lehet, hogy tényleg szorongás áll a háttérben. Idegi eredetű lehet. Lehet stressz, annak ellenére is, hogy nem tudatosul benned. Nem volt kivizsgálásod ezzel kapcsolatban kiskorod óta? Depresszió is lehet az oka,
2016. szept. 10. 22:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Ha megfogok valamit,nemtudom hogyan kell használni és mit kell csinálni vele,és mihez való. Szorongás az 100%. Nálam bénább embert nem ismerek. És én vagyok a legügyetlenebb ember az egész osztályban! Kiskori kivizsgálások csak szívritmus zavar,de nem értem az egészet. Gitárban,meg zongorában vagy hobbi dolgokat miért nem rontok el? Ahhoz is remegni kene a kezemnek,meg elkene tornom meg minden szar.
2016. szept. 10. 22:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Jut eszembe kiskorban voltak még egy és más kivizsgálások,de ezek olyanok,nem emlékszem. Sok balesetet csináltam a bénaságom miatt,konkrétan saját magamat teszem korházba
2016. szept. 10. 22:42
 7/8 anonim ***** válasza:
Talán azért, mert nem arra születtél, mint az apukád. Minden értünk van, ezek a jelek is irányítanak.
2016. szept. 15. 15:03
 8/8 anonim ***** válasza:
folyt. de ha szereted csinálni, akkor tanulj tovább. Esetleg gépész mérnök? Vagy elméleti ember vagy, vagy más szakma a tiéd.
2016. szept. 15. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!