Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan válhatok érzéketlenné/s...

Hogyan válhatok érzéketlenné/szociopatává?

Figyelt kérdés
Extra érzékeny srác voltam mindig is, de ez már változott, viszont a probléma, hogy nem eléggé. Nem akarok empatikus lenni, valahogy kiírtanám magamból. Bármi módszer? Kis dolgok miatt is van minimális lelki ismeretfurdalásom stb, nehezen viselem el. Ha iszom vagy betépek, akkor olyan vagyok amilyen lenni szeretnék, de az nem megoldás, hogy mindig valami szer legyen bennem.

2016. szept. 8. 12:44
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
57%

Én is voltam már hasonló helyzetben. Van pár szociopatákra jellemző jellemvonásom, és egy darabig teljesen rá voltam állva, hogy az is leszek. Ez elég egyszerű. Egyszerűen kapcsold ki az empátiádat, nézz másokra úgy mint érzelmeik által irányított szerencsétlenekre. Manipulálj mindenkit, a kapcsolataidban vezéreljenek önző érdekek.

Ez elég jól működik, viszont nem ajánlom. Az egész csak végtelen érzelmi sivárság. A kapcsolatok értéktelenné válnak, egyfolytában megjátszod magad, mások manipulálása a legfőbb szórakozásod. Baromság az egész.

Másokkal együtt érezni hihetetlen dolog, és te képes vagy erre. Nem az a megoldás, hogy elfojtod magadban az érzelmeket, mert hosszútávon semmi jóra nem vezet.

Mi tart vissza attól, hogy mindig olyan legyél, mint amikor iszol/betépsz? Csak olyan dolgokat csinálj, amik iránt nem érzel ellenállást.

Azért érzel lelkiismeret furdalást, mert azt hiszed, hogy mások is pont úgy éreznek, ahogy te. De ez nincs így. Gyerekkorodban történtek dolgok, amik miatt most így érzel, és ez teljesen igazságtalan, de az érzelmeket mégis jobb átélni, mint kiirtani őket.

2016. szept. 30. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!