Hogy tudnám megismerni magam?
Jó tulajdonságod, hogy nyitott vagy az önismereted fejlesztésére! :) Vannak pl. személyiségpszichológia tesztek, azokból ha csinálsz párat, és elolvasod az eredményt, akkor azért azt meg tudod állapítani, hogy mi igaz szerinted belőle rád, és mi az, amivel nagyon nem értesz egyet. Itt pl. van egy cikk, ahol 4 személyiségtípust különböztetnek meg: [link]
Persze nem igen van ember, aki tisztán csak az egyikbe vagy másikba tartozna, de fel lehet bennük fedezni 1-1 saját személyiségjegyet.
Segíthet az önmegfigyelés is (pl. hogy bizonyos élethelyzetekben hogy viselkedsz, mondjuk számonkéréskor, vagy egy vita során), illetve megkérdezhetsz másokat is arról, hogy ők milyennek látnak téged. (Esetleg azt is, hogy miért) Persze olyanokat kérdezz, akik közel állnak hozzád.
Harmadsorban pedig azt tudnod kell, hogy a személyiséged az életed során folyamatosan formálódik a téged ért élmények, tapasztalatok hatására, tehát mindig lesz olyan, amivel te is meglepetést okozol majd saját magadnak.
Sokszor azt is nehéz megfogalmazni, hogy mit értünk "jó" és "rossz" tulajdonságok alatt, én ezért első lépésben csak sima rám jellemző dolgokat állapítanék meg, utána gondolnám át 2. lépésként, hogy én ezt szeretem-e magamban, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!