Lehet nem szeretem magam?
Várom a születésnapomat, de páromtól az ajándékokat mindig hozzám túl drágának és túl jónak találom, kicsikét még kínosan is szoktam magam érezni ajándékozáskor. Kaptam egyszer tőle egy olyan ajándékot ami személyre szabott kuponokból áll amit ő csinált, pl Hátmasszírozás, Gyertya fényes vacsi vagy megvesz nekem egyvalamit amit szeretnék stb. de még nem használtam fel semmit, pedig régóta megvan, de itt is úgy érzem nem érdemlem meg ezeket.
Egy ideje pozitív látásmódban éltem de elkezdtem olvasni egy könyvet, aminek Éld az életed! a címe. A könyvben önmagunk szeretetéről és az önmegvalósításról van szó.
Amikor elkezdtem a könyvet, egy kis idő után depresszióba estem. Azt gondoltam a könyv alapján, hogy "dehát én nem szeretem magam ezek szerint!" és bosszús lettem magamra, amiért nem tudom az életemet élni, és kérdezem magamtól, de lehet az égiektől... miért lettem ilyen béna? Hogy tudom miket kellene tennem, hogy megvalósítsam önmagam de képtelen vagyok rá?
Nem vagyok büszke magamra az biztos Néha úgy találom magam, hogy rosszul nézek ki, néha meg (pl barátnőm társaságában) idétlennek tartom magam, de eddig nemannyira merült fel bennem, hogy komolyan utálnám magam, de úgy gondolom az okom meglehet rá, mert végülis közeledem a harminchoz és nem értem el semmit sem. Vannak álmaim de nem tudom beteljesíteni őket és ezt is utálom magamban, hogy nincs merszem önmagamért tenni valamit. Szerintetek?
Hát 0 önbizalom....
Viszont amit biztosra tudok, az az, hogy minden fejben dől el és hogyha már eleve az a kérdés, hogy ,,lehet nem szeretem magam?,, az nem a legjobb hozzáálás. De még mindig jobb, mint a ,, miért nem szeretem magam?,, és ez talán egy pozitívum, De próbálkozni mindig kell, és ilyeneken nem szabad leakadni.....Elérhető célokat kell kitűzni ami sikerélményt ad és egy idő után büszke leszel magadra mások véleményétől függetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!