Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan változzak meg? Nem...

Hogyan változzak meg? Nem szeretem magam!

Figyelt kérdés

Előre kérném, hogy aki szórakozásból van az oldalon, az ne írjon! Szomorú vagyok és válaszokat szeretné

Talán ott kezdődött minden, hogy felsős lettem. Tinik lettünk, alakulni kezdett a kasztosodás. Ezt úgy értem, hogy voltak, akik úgy érezték, többet érnek másoknál. Kialakult az osztályban egy sorrend, természetesen aszerint, hogy ki a beszólogatós, meg a külsőségek alapján. Én a többiekhez képest még 'kislány' voltam, nem sminkeltem magam, meg semmi ilyesmi, de legalább volt önbizalmam. Aztán miután a fiúk állítottak egy szépségi sorrendet a lányoknál, aminek az alján voltam, nagyon rosszul éreztem magam. Ezután csak rosszabb volt, én voltam a könnyű célpont, akit bántani lehet, akit a 'menő csávók' nyominak tituláltak. Mivel a barátnőim is elmentek, elhatároztam, hogy a következő évet új iskolában kezdem. Ott egy összeszokott osztályba kerültem és olyan szinten eltűnt az önbizalmam, hogy nagyon visszahúzódó és csendes voltam a társaságukban. Féltem, hogy olyat mondok vagy teszek, ami miatt nem fogadnának el. Talán a következő tanév könnyebb lesz, mert már ismerem az osztályt. De még mindig önbizalomhiányban szenvedek. A kamaszkor is közrejátszik ebben? Szeretnék változni, megtalálni önmagam és nem a belém nevelődött csendes, félénk lányt mutatni. Hogyan lehetséges ez? Szeretném, ha lenne belső kisugárzásom, ha nem lennék ilyen félős és mernék beszélgetni másokkal. Tudom, milyen szeretnék lenni, de azt nem, hogyan változhatnék. Előre köszönök minden választ!

2012. aug. 28. 13:36
 1/4 A kérdező kommentje:
Ezt elfelejtettem: 14/L.
2012. aug. 28. 13:36
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy te későn érő típus vagy, nem sminkeled magad, stb. Én sem vagyok oda a szempillaspirálért, szerintem a természetes a legszebb, a körmömet meg lusta vagyok kifesteni. xdd

Én is úgy éreztem magam, 5-ben, hogy csúnya vagyok. És döntöttem. Végigvettem magamon mindent, ami nem tetszik.

A frizurámmal kezdtem, frufruból megnövesztettem, így az arcom sokkal szebb lett.

A hajam töredezett volt, ezért vágattam belőle és bio sampont vettem.

Ömm... Na jó, elmondom. Egyszerűen utáltam a farmert. Aztán rákényszerítettem magam, hogy hordjam. Ma már szinte csak azt veszek fel.

Mikorra már elfogadható állapotba kerültem, sokan más szemmel néztek rám, (ilyenkor már 7-es voltam) és sokkal jobban éreztem magam a bőrömben. Ami pedig a fiúkat illeti, nem sorolták be a lányokat - nem is merték volna, mivel én és barátnőim az ilyesféléket nem tűrtük el tőlük. Mikor olyan helyre nyúltak volna, ahova nem kéne, egyszerűen adtunk nekik egy pofont. Ezt amúgy meg is engedte az ofőnk.

És ha lett is volna egy lista, az korántsem érdekelt volna bennünket, mert ha mi meg vagyunk az elvárásainknak felelve, akkor miért befolyásolna egy lista?

Hidd el, szépen lassan ki fog alakulni a személyiséged, de ezen te is változtathatsz. Ne félj, hogy olyat mondasz, ami nekik nem tetszik, egyszerűen csak mondd ki, és tudni fogod a reakciójukból, hogy te kijönnél-e velük, vagy sem.

Egyszerűen merd magad vállalni, és merj megváltozni! Az én és az osztályom is nagyon összeszokott, a tanárok is mondják, hogy mi vagyunk a legjobb osztály (persze nem magaviseletből, mert az gázos...) összeszokási szempontból. Hozzánk is jött egy új diák, és mi azonnal befogadtuk, ma már teljes mértékben az osztályunk tagja.

Tudod, milyen szeretnél lenni? Akkor hol az akadály? Plázázz egyet a személyiségednek és menj úgy be az osztályba, mintha mindig is simán alakultak volna köztetek a dolgok.

Sok sikert, nem tudsz hibázni!

2012. aug. 28. 15:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Heh!

Ugyan kérlek, emberek...

Elmondok valamit: Az önbizalom nem csak a külsőből ered. Én sem vagyok valami szépség (15/L), de jó a szövegem (igen, egoista vagyok), és jó kedvre tudom deríteni az embereket. Sosem voltam az osztály kedvence, se a tanároké, de egy ilyen "szépséglista" alkalmával nem az utolsó helyre tettek, ahová való lettem volna, hanem egy külön oszlop volt, benne a nevemmel, mellette: Az abszolút győztes. Minden csak kisugárzás kérdése. Ha belül megváltozol, a külsőd is ragyogni fog. Nem kellenek drága ruhák, nem kell egy tonna smink, meg kell magad szerettetni az emberekkel. Jó szöveg kell, álcázott egoizmus, hogy tudj röhögni magadon, jól kezeld a kínos szitukat, bármikor ki tudd magad hozni győztesnek és akkor... Akkor minden menni fog. Komolyan. Én csak feketét hordok 4 teljes éve, nem akarok más színű ruhákat venni, e miatt csúfoltak, hát azt mondom, fordulj fel, legyél papagáj, én hollónak születtem. Persze változtathatsz a külsődön is, de minden főleg fejben dől el. Ha azt mondod, vagyok olyan jó, mint itt bárki, akkor igenis vagy olyan jó. Ha azt mondod, mi a fenéért kellene engem utálniuk, akkor nem fognak utálni. Sőt. Megkedvelnek, szépnek látnak, a barátaid lesznek.

Én is voltam depressziós, de könyörgöm, az élet annyira átkozottul rövid, hát élni kell minden percét, és amikor egyedül vagy, magadat megnevettetni. Aki belül sugárzik, kívül is ragyog. Tudom, hogy már mondtam, de ez a legfontosabb. Én is próbáltam a ruhakúrát, de a drágább cuccoktól sem éreztem jól magam, így visszatértem a jól bevált feketéhez. Most megyek gimnáziumba, és mit ne mondjak, alig várom. Te is élj, mert élni kell!! Le fogod élni úgy az életed, hogy nem tudod, mi is az, amikor a földön fetrengsz a nevetéstől, nem tudod abbahagyni, vagy nem tudod, mi az a sikerélmény, amikor a többiek a te vicceiden nevetnek, hátba veregetnek, "Abszolút nyertes" vagy.

De igazad van, öltözz ki, a sminket ne vidd túlzásba és meríts önbizalmat a körülötted lévő levegőből! Komolyan mondom, nem gúnyolódom, nem szeretem a szarkazmust. Na jó, ez irónia volt. De nem baj! Hajrá, én (most tényleg) szurkolok Neked! Menni fog.

2012. aug. 28. 16:39
 4/4 A kérdező kommentje:
Nekem nem a külsőmmel van bajom. Hanem azzal, hogy önbizalomhiányom van, ami abból ered, hogy régebben így viselkedtek velem. De köszönöm a válaszokat, sokat segítettek!
2012. aug. 28. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!