Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek a "pénz nem...

Szerintetek a "pénz nem boldogit"?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 19. 07:27
1 2
 11/14 anonim válasza:

tokeletesen igaz!!!!

Mert az en szuleim... hat mondjuk ugy, hogy az atlagnal gazdagabbak, de megsem kapok meg mindent, hiaba konyorgok, hogy ugyis megengedhetnenk magunknak, ok nem akarnak elkenyeztetni...

ez neha bosszanto....mert pl. latok egy cucc cipot, de nem vehetem meg, mert mar van egy hasonlo, es akkor masnap az egyik baratnom pont egy olyanba jon suliba...szal neha gaz...

de nem idegelem magam ezzel...vannak fontosabb dolgok is a vilagon, mint a penz

2010. ápr. 19. 20:19
 12/14 anonim ***** válasza:

Tudd meg,h bizonyos szinten egyetertek a szuleiddel. Késobb majd te is fogsz. Viszont ezt szerintem picit értelmesebb modon is meg lehetne oldani, h ne kényeztessenek el.

"A pénz nem boldogit, de megnyugtat."

"A pénz nem boldogit, de ha nincs, akkor tudunk boldogtalanok lenni."

Jézus sem a szegénysegre intett minket, h koldusok legyunk, hanem arra, h teremtsuk meg amgunknak, amire igazan szuksegunk van, és ne a pénznek éljunk, mert napjainkban egy atlag ember az élete 50%át azzal tolti, h rohan a pénze utan, ami még bar nem is az övé.(a maradék 50-ben alszik, eszik, meg ilyenek.)

2010. ápr. 20. 18:15
 13/14 anonim ***** válasza:
Irreális gazdaságot nem akarok. Azzal járnak a bajok is, az állandó paranoia. Másrészt viszont jó érzés lenne tudni, hogy van a bankban pár tíz- (száz)millióm és nyugodt lehetek. Nem kéne pénz miatt dolgozni, törődhetnék azzal amit és akit szeretek, kötöttségek nélkül. Önmagában a pénz nem boldogít és értéktelen (ha ledobnak a dzsungelbe egy szál semmiben és utánad dobnak több milliárd forint készpénzt, attól még a vadállatok felzabálnak), de a modern társadalomban boldogíthat. Nem törvényszerű, hogy ha valaki gazdag, akkor boldogtalan is. Persze, aki csak a pénznek él, az boldog sosem lesz, mert mindig lesz, aki gazdagabb nála. De ha az ember, mint eszközre tekint, amivel létbiztonságot és nyugalmat biztosíthat magának és családjának, akkor igenis boldogít. (A túlvilág meg amúgy sem létezik, szóval ez a része nem izgat. Aki halott, az az is marad egyszer és mindenkorra.)
2010. ápr. 20. 20:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem boldogit. De onmagaban attol, h sok van belole, nem leszel boldog. KEll hozza egy olyan szemelyiseg, hogy penz nelkul is szeressenek az emberek, szeressenek a kozeledben lenni.

Egy tortenet: A Nagypapam rakos volt. ugy tudtuk a legjobb helyeken kezeltetni a legjobb orvosokkal, hogy dugdostuk a zsebukbe a penzt. lelkiismeretfurdalas nelkul eltettek. Tudom hogy ez nem volt fair a tobbi beteggel szemben (a szivem szakadt meg amikor lattam hogy mit elnek at a korhazban, a magyar egeszsegugy egy nagy fos),de ebben a helyzetben mindenkinek a sajat hozzatartozoja a legfontosabb. Csak fizettunk es fizettunk.Meg tudtuk venni a legjobb gyogyszereket, ki tudtuk fizetni a legjobb orvosokat es kezeleseket,ezzel egy kicsit meghosszabbithattuk igy Papa eletet, es csokkenteni tudtuk a fajdalmakat es a szenvedest. Penz nelkul nem igy lett volna.

2010. ápr. 24. 18:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!