Szerintetek a "pénz nem boldogit"?
-Ha rossz helyzetben vagy könnyen érzékenyebbé vélsz, olyat is észlelsz, ami nem teljesen reális.
-ha nem közelednek feléd azok akik tudják a mn-t, akkor lehet, hogy félnek: nem akarják, hogy azt gondold szánakoznak, vagy nem tudják kezelni a helyzetet.
Esetleg attól félnek hasonló helyzetbe kerülnek.
-
A pénz nem boldogít! Csak amit rajta veszel. :)
Sok embert megváltoztat, ha gazdag lesz, felsőbb körbe kerül, ott is barátkozik, hogy kapcsolatokat szerezzen. Van ilyen ismerősöm, szinte már nem is beszélünk. DE! Van olyan is, hogy ha elmenne melletted az utcán, nem mondanád meg, hogy Ő apuci kicsi fia (esetléeg ha kocsival van, BMW :)). Tök normális, nincs elszállva magától. Szóval ez emberfüggő.
Azt szoktam mondani, hogy a pénz nem boldogít, mert megmarja a rozsda és nem viheted magaddal a túlvilágra, akkor meg miért gyűjtögetjük? Mert jó ha van.
S hiába mondom én, hogy sokkal fontosabb értékek is vannak a világban (család, barátok, szeretet, boldogság, tudás, emlékek, élmények stb.) attól még ugyanúgy beállok a gyűjtögetők táborába, mint bárki más.
Ilyen világot élünk. De szerintem az a fontos, hogy ha megnyerné az ember a lottó ötöst, vagy sok pénze lenne, akkor is tudja, hogy honnan jön és hová tart, ne szálljon el magától, ne a pénzt istenítse.
Ha nyernék, akkor is ugyanúgy dolgoznék, spórolnék, csak esetleg nem lenne minden reggel gyomorgörcsöm, hogy akkor mi lesz ma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!