Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ezt gondolom. Így van?

Ezt gondolom. Így van?

Figyelt kérdés
aki fősulin van vagy egyetemen az 1 begyöpösödött agyú semmi már nem csináló csak tanuló ember lesz belőle, és rendkívül buta lesz. Mert nem lesz magánélete, elnyomja a személyiségét a sok tanulás és semmi értelme nem lesz az életének. Ez igaz?
2010. ápr. 18. 19:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Azért van benne némi igazság. 2 olyan ismerősöm is van, akinek köze van a felső oktatáshoz. Egyik ép most tanul, másiknak már 5 diplomája van. És hát, egyik se valami észlény. Néha lehetetlenül ostobán tudnak viselkedni. Figyelemtelenek, szét szórtak, szűk látókörűek, és nem találják a helyüket. De remélem hogy hogy ezek ketten csak ritka példák, és mindenki más aki tanult, tényleg intelligens is. :)

De mondjuk az kifejezetten utálom amikor valaki nagyra van a végzettségeivel, és szerintük aki kevésbé iskolázott, az már egy troll szintjén van. :S

2010. ápr. 18. 20:29
 12/18 anonim ***** válasza:

Az emberek nem mind egyformák. Nem kötelező továbbtanulni, szakmával a kezében is lehet valaki jó ember és értékes. Akik tovább tanulnak, azoknak más céljaik, más motivációjuk van.

Vannak olyanok, akik egy kalandnak, bulinak fogják fel az egyetemet, s talán ők járnak el helyesen, hiszen kiélvezik a fiatalságukat.

Én a másik kategóriába tartoztam ( tanultam, élveztem a tudást, az agyam szívta be az információkat,mint a szivacs, élveztem a kutatást, viszont nem lógtam, nem buliztam annyit, mint a társaim. Most már tudom, hogy lazábbra is foghattam volna a figurát, kicsit sajnálom, hogy nem mentem el többször bulizni, de már nincs mit tenni. Próbálom egyenesbe hozni az életem, munkát és társat találni.)

Attól, hogy valaki nem issza magát minden szerdán és pénteken a pult alá, attól nem lesz rosszabb ember. MIndenkinek más dolog fontos az életében. Ettől még nem válik senki kevesebbé, de aki bulizott, az sem válik többé, mint a többi ember.

Lehet, hogy egyeseknek így unalmas, de nem mindenki egyforma és nem is lenne jó, ha fénymásolatok szaladgálnának az utcán. Mindenki máshogy ereszti ki a gőzt.

2010. ápr. 18. 20:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Nem, nem így van. Gondolom te is olyan vagy, akinek esélye sincs egyetemre vagy főiskolára, ezért mondasz ilyeneket. Hát sok sikert, végül is meg lehet élni valamelyik főúton is.
2010. ápr. 18. 20:57
 14/18 A kérdező kommentje:
képzeld el lenne esélyem 4,2 vok:D
2010. ápr. 18. 21:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Az tényleg nem rossz, de akkor sem igaz ^^ Nem kell állandóan tanulni, én pl. biztos nem bírnám ki :)Szóval attól még lehet magánélete, és a személyiségét sem nyomja el. Meg persze azért az is csak 4 év (körül van).
2010. ápr. 18. 21:28
 16/18 anonim ***** válasza:

a papír semmit nem jelent... lehet úgy is diplomád, hogy sokat térdelsz.

egyébként szerintem a bölcsészek többségére gondolsz :))) meg a legtöbb művészre... persze mindenhol vannak kivételek...

nekem sok infós ismerődöm van, és ők totál jófejek, humorosak, és egyáltalán nem begyöpösödöttek. mondjuk az informatikus-könyvtárasokkal már egészen más a helyzet... de csak kettőt ismerek közülük, bár mindkettő egy nagy balf.sz.

sajnos a felsőoktatás szintje lement, de nem feltétlen lesz valakiből s.ggfej, csak mert oda jár.

bocs bölcsészek, művészek :)

2010. ápr. 18. 22:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem éppen hogy te vagy begyöpösödött. Gondolom ismersz kb. 3 embert aki fősulira vagy egyetemre jár, és ők buták, érzelmileg kevesek. Hát képzeld, nem 3 ember jár egyetemre a világon. ;)
2010. ápr. 19. 17:35
 18/18 anonim ***** válasza:
Nézz majd el egy fősulis bulira! ;)
2010. ápr. 23. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!