Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudok aludni! Mit csinaljak?!

Nem tudok aludni! Mit csinaljak?!

Figyelt kérdés

Nekem nem allando h nem tudok aludni csak egy-egy nap szokott lenni ilyen.Ilyenkor egy ido utan mar annyira bepanikolok,h nem tudok aludni,h beporog a szivem es utana szolni is szoktam anyukamnak,h jojjon at aludjon velem,mert nem tudok aludni,de ez neki is rossz en rosszul erzem magam emiatt raadasul tegnap meg ugy se tudtam elaludni h o atjott.Mit tudnek tenni,h ilyenkor megnyugodjak es eltudjak egyedul is aludni?

Elore is koszonom!

12/L

2016. aug. 4. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Napközben ha eddig gép előtt ültél, menj ki a levegőre mozogni, így estére kifáradsz. Közvetlenül elalvás előtt olvass valami nyugis könyvet, így a szemed is kifárad.
2016. aug. 4. 20:15
 2/6 anonim válasza:
A kérdés pl. hogy mikor kelsz, mikor fekszel, mit csinálsz napközben. Ha pl. felkelsz 11-kor és lefeküdnél 10-kor, és napközben csak gép előtt ültél akkor simán lehet hogy egyszerűen nem vagy fáradt. Csinálj valami olyat napközben amitől kifáradsz. Az meg hogy nem tudsz elaludni nem tragédia, nem lesz tőle semmi bajod (amíg nem rendszeres). Próbáld tudatosítani magadban, hogy az hogy nem tudsz elaludni nem ok a pánikra. Kezdj el valami olyanon gondolkozni ami eltereli a figyelmedet. Vagy kezdj el olvasni - vagy belealszol, vagy kiolvasol egy jó könyvet. Tegyél be valami zenét vagy videót. Bármi jó lehet, a lényeg hogy ne a sötétben feküdj és pörgesd az agyad azon, hogy miért nem alszol, mert akkor tuti nem is fogsz.
2016. aug. 5. 01:26
 3/6 anonim ***** válasza:

Olvass egy tankönyvet (mondjuk matek vagy nyelvtan). Már most keress egyet elő, és készítsd elő estére. Ha lefekszel, és nem vagy álmos, egyszerűen nyisd ki, és az elejétől kezdve kezd el olvasni. Próbáld megérteni, amit írnak benne. Utána el fogsz álmosodni.

És keljél korán, hogy este könnyebben aludj majd.

2016. aug. 6. 14:08
 4/6 anonim válasza:

Nekem be szokott ilyenkor válni, hogy sorozatot nézek magas fényerőn, vagy olvasok.

Még szerintem az is számíthat, ha kitalálsz msgadnak egy viszonylag korai időpontot amikor el akarsz aludni, akkor biztos nem tutsz aludni, de akkor időre belefáradsz a csaakazért sem alvásra.

Ajánlom még a forró fürdőt, vagy bevackolni magad melegen az ágyba, mert a meleg is álmosít.

Viszont, zenéből valami Mozart-ot ajánlok, mert ha olyan megy amit ismersz akkor a szövegét mondod és, az megint nem alvás, viszont, a viszonylag gyors számok is felpörgetnek és akkor vagy nem tutsz tőle aludni, vagy rendezz egy félórás mega táncestet, és akkor legalbb lefáradsz.

2016. aug. 6. 16:42
 5/6 anonim ***** válasza:
Kapcsold ki a gondolataid. Én egy csomó ideig nem aludtam rendesen, mert valamin nagyon gondolkoztam, néha még most is így van.
2016. aug. 7. 11:42
 6/6 anonim válasza:
Olvasgasd a tenyeredet
szept. 18. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!