Más is érzi úgy hogy manapság a szépség a boldog élet titka?
Igen, lehet, teljes mértékben egyetértek. Mondjuk teljesen irreleváns. Nem arról van szó, hogy a világ jó vagy rossz mert a jó meg a rossz relatív dolgok. Ráadásul még az sincs, hogy több a jó mint a rossz vagy éppen fordítva, a világ kiegyensúlyozza magát. Erre ez a kedvenc példám: Ha én szerzek 10 ezer forintot munkával akkor azt valaki más adja oda nekem, neki kevesebb lesz pénze nekem meg időm, ki van egyensúlyozva. De tegyük fel, hogy elkezdek pénzt hamisítani. E módon hozzájutok 10 ezer forinthoz. Ez univerzálisan jó nem? Nekem több pénzem lett és másnak meg nem lett kevesebb. Kivéve, hogy de. Azzal a 10 ezer elkészítésével loptam 1/700000 forintot a világon mindenkitől. Nem lett kevesebb érméjük vagy papírpénzük, nem lett kisebb szám a számlájukon, a meglévő pénzük ér kevesebbet.
Az életben nincs értelem, jó vagy éppen rossz. Ezeket neked (meg a környezetednek) kell beleraknod. Ez viszont azt jelenti, hogy az élet értelme amit adsz neki, a rossz dolgok és igen, a jók is mind képzeletbeliek. Nem létező dolgok, csak a saját illúziód amit elhiszel mert el akarsz hinni vagy arra neveltek, hogy elhidd. Tegyük fel valaki szeret engem, az mi valójában? Kémiai reakciók az agyban. Ettől boldog vagyok az mi? Eltaláltad, kémiai reakciók az agyban. Most ebben mi is a jó vagy akár rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!