Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Más is érzi úgy hogy manapság...

Más is érzi úgy hogy manapság a szépség a boldog élet titka?

Figyelt kérdés
Ez így lehet túlzásnak tűnik de ha jobban belegondol az ember, az aki szépnek születik mindent megkaphat. Rengeteg pénzt kereshet vele (pl modellkedés) ami igazából csak szórakozás és a pénzel meg rengeteg fantasztikus élményben, tapasztalatban lehet része. Utazhat bárhová, mindent kipróbálhat, megvehet stb. Ráadásul bármilyen párja lehet, a legeslegjobb pasi/nő. Neki meg semmit nem kell tennie mindezért. És mégis megbecsülik, szeretik, értékelve van. Aki meg nem szép ennek a töredékét sem kapja meg, kemény munkával se. Első sorban nőkre gondolok am, de férfiaknál is sokakra igaz.

2016. júl. 24. 17:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Ez nem feltétlenül igaz. A szépség és a boldogság nem feltétlenül jár kéz a kézben.
2016. júl. 25. 21:12
 12/16 anonim ***** válasza:
Nem nélkűl. Hány olyan drága autót látok amibe savanyú képpel űl egyedül vki. A csotrogányban pedig fülig érő szájjal űlnek.
2016. júl. 26. 07:24
 13/16 anonim ***** válasza:
10-es, ez szerintem butaság, hogy csak az tud boldog lenni, aki hazudik magának. Attól még, hogy az élet értelmetlen, kaotikus stb. még miért ne lehetnék boldog? Én épp ezért gondolom, hogy nem kell parázni, nem kell túl komolyan venni az életet. Csak zsebre dugom a kezem és fütyülöm, hogy "always look on the bright side of life". Ezt senki nem veheti el tőlem. Nem hazudok én senkinek, tisztán látom az embereket, a saját gondolataimat és jól érzem magam a bőrömben, de ha néha nem, hát az is belefér. Ennyi :)
2016. júl. 26. 11:03
 14/16 anonim ***** válasza:
13: Épp ezt mondom, hogy eltereled róla a figyelmed. Félre értés ne essék ezzel nincs gond, majdnem hogy szükséges a funkcionális élethez de ettől függetlenül nem egy őszinte hozzáállás. Én sosem hazudok, azaz mondok olyat ami nem igaz, inkább csak kreatívan használom a tényeket, ettől függetlenül nem vagyok őszinte mikor pl. azt mondom a rendőrnek, hogy "nincsen sör az üdítős üvegben" mivel csak borsodi volt a boltban.
2016. júl. 26. 15:10
 15/16 anonim ***** válasza:
De miről terelem el a figyelmemet? Ilyen alapon azt is lehet mondani, hogy a pesszimista ember tereli el a figyelmét a jó dolgokról. Ez szerintem ördögi kör.
2016. júl. 26. 15:30
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, lehet, teljes mértékben egyetértek. Mondjuk teljesen irreleváns. Nem arról van szó, hogy a világ jó vagy rossz mert a jó meg a rossz relatív dolgok. Ráadásul még az sincs, hogy több a jó mint a rossz vagy éppen fordítva, a világ kiegyensúlyozza magát. Erre ez a kedvenc példám: Ha én szerzek 10 ezer forintot munkával akkor azt valaki más adja oda nekem, neki kevesebb lesz pénze nekem meg időm, ki van egyensúlyozva. De tegyük fel, hogy elkezdek pénzt hamisítani. E módon hozzájutok 10 ezer forinthoz. Ez univerzálisan jó nem? Nekem több pénzem lett és másnak meg nem lett kevesebb. Kivéve, hogy de. Azzal a 10 ezer elkészítésével loptam 1/700000 forintot a világon mindenkitől. Nem lett kevesebb érméjük vagy papírpénzük, nem lett kisebb szám a számlájukon, a meglévő pénzük ér kevesebbet.

Az életben nincs értelem, jó vagy éppen rossz. Ezeket neked (meg a környezetednek) kell beleraknod. Ez viszont azt jelenti, hogy az élet értelme amit adsz neki, a rossz dolgok és igen, a jók is mind képzeletbeliek. Nem létező dolgok, csak a saját illúziód amit elhiszel mert el akarsz hinni vagy arra neveltek, hogy elhidd. Tegyük fel valaki szeret engem, az mi valójában? Kémiai reakciók az agyban. Ettől boldog vagyok az mi? Eltaláltad, kémiai reakciók az agyban. Most ebben mi is a jó vagy akár rossz?

2016. júl. 27. 00:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!