Mély érzelmek nélkül hogy lehet boldognak lenni?
Nem gondolod, hogy te vagy túl érzelgős? Ők is tudnak örülni, csodálkozni, mérgelődni, szomorkodni, viccelődni, csak esetleg nem olyan mértékig, ahogy te szoktál.
Nézd, kérlek mondj példát az érzéketlenségükre. És rögtön szembesítünk majd vele, hogy nem ők az érzéketlenek, hanem te vagy az, aki túl érzékeny. Én pl. azért beszélek sokszor racionális/tudományos dolgokról, mert engem az szórakoztat.
2. válaszoló:"Nem gondolod, hogy te vagy túl érzelgős? "
Inkább temperamentumosnak mondanám.
Példa érzéketlenségre vagy érzéketlen emberre: Szerintem az is ide tartozik ha valaki nem szereti az állatokat. Nincs igénye a szerelemre csak anyai érdekből teremt kapcsolatot. Vagy ha valakiben nincs diplomácia hanem mindig nyersen beszél. Ilyesmikre gondoltam
"Inkább temperamentumosnak mondanám."
Mit értesz temperamentumos alatt? A hangosan felröhögő, mások magánszféráját figyelmen kívül hagyó, embereket nem temperamentumosnak, hanem tapintatlannak mondják. Hidd el, ha találkoznál egy másik temperamentumos emberrel, akkor nem biztos, hogy jól kijönnétek. Én pl. örülnék ha a volt osztálytársaim ilyen "érzéketlenek" lettek volna, és nem rosszindulatú sunyi férgek. Akik között mellesleg rengeteg volt a temperamentumos. Ezt most nem rosszindulatból mondom direkt te miattad, hanem tényként közlöm, nem akarlak megbántani vele, de tényleg nem.
"Szerintem az is ide tartozik ha valaki nem szereti az állatokat."
Mindenki szereti az állatokat. Én is, de annyira nem, hogy tartsak is egyet. Főiskolán tanulok, nem is lenne időm foglalkozni vele. Az meg azért túlzás, hogy másokat terheljek a saját állatom "életben tartásával", hiszen tulajdonképpen ha nem bíznám rájuk, akkor meghalna. Szeretem az állatokat, de nem is nagyon érnék rá, és nincs is igényem az állatokra. Ez nem érzéketlenség, hanem egyszerűen nem tartom fontosnak. Más az értékrendem. valaki az autóját szereti, valaki a számítógépét, valaki meg az állatait.
"Nincs igénye a szerelemre csak anyai érdekből teremt kapcsolatot."
Hidd el, több ilyen ember van, mint gondolod. Ugyan ez előfordulhat temperamentumos embereknél is.
Szerelemre meg van igényük, de egyelőre van annál fontosabb is a világon. Pl. én 23 éves vagyok, és még mindig szűz vagyok. Vannak érzéseim, sőt, nagyon mélyen együtt tudok érezni emberekkel, át tudom élni lelkileg/gondolatban, amit ők átéltek. Mégsem vágyom barátnőre. Ha jön, akkor jön. A barátnő szerzése és a szerelem, nem az érzéketlenséget mutatja. Mindezt a hormonok okozzák, nem az érzéketlenség.
"Vagy ha valakiben nincs diplomácia hanem mindig nyersen beszél."
Ez sem érzéketlenség. Egyszerűen nem érzi szükségét annak, hogy bájosan, vagy mosolyogva, vagy éppen röhögcsélve beszéljen veled, amikor mondjuk nem is olyan a téma. Te mondjuk beszélsz valakiről, valamiről, ő meg lehet, hogy egész más véleményen van, mint te. Akkor viszont fölösleges mosolyogva igazat adni neked. Nyersen beszél, és megmondja a saját véleményét. Mégis mit kéne csinálnia? Milyen mimika hiányzik az arcáról?
Érdekes, hogy te ezeket mind elvárnád tőlük, és eközben te beszélsz diplomáciáról. Te összekevered a diplomatikust a megalkuvóval. Ha én pl. nem értek veled egyet, nincs az az isten, hogy igazat adjak neked. Ha nincs kedvem mosolyogni, akkor nem is fogok mosolyogni 8ameddig a munkám meg nem követeli). És én sem várom ezt el tőled. Te a semmiért az arcomba mosolyogsz, röhögcsélsz a nem is vicces kijelentéseimen, és közben ugyanezt várod el tőlem is. Ez olyan, mint régebben, amikor találkoztam egy roma illetővel, aki a kezembe nyomott egy mobilt, és azt mondta, hogy 5 ezer lesz. Még csak nem is ismertem az illetőt, a szar telefonja meg még pénzért sem kellett volna. Érted már? Valamit megcsinálsz, amit nem kérek, és erre te ugyanezt visszavárod?! Ez így nem jogos! Nem várunk kel tőled semmilyen plusz dolgot. Semmit az ég világon. Nem kell, hogy velünk nevess, nem kell, hogy saját magad elvárásokat nyújts nekünk, aztán fordítva is elvárd őket. Csak legyél az osztálytársunk, ne menj az agyunkra, ne gonoszkodj, és aki rendes azzal viselkedj úgy. Ennyi, nem kell túlbonyolítani, senki nem akar senkinek extrém elvárásokat nyújtani. És nem is mindenki születik temperamentumosan, így hát nem várhatod el mindenkitől, hogy úgy viselkedjen, mint te, csak hogy neked jó legyen.
Ugyan így te is megmondhatod adott esetben a magadét, hogyha az jogos. Nem kell a másiknak megfelelned. Csak ne bántsd meg, és ne tegyél neki keresztbe. Ezen kívül senki nem vár el tőled semmit, és viszont. Kedves persze lehetsz, de ha rámosolyogsz valakire, fogadd el, hogy nem mindenki fog visszamosolyogni. És nem feltétlenül rosszindulatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!