Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kamaszkori depresszió nyáron?

Kamaszkori depresszió nyáron?

Figyelt kérdés
Előfordulhat hogy depressziós vagyok? Amikor reggelente felkelek szomorúnak érzem magam. Az önbizalmam eddig se volt valami 100%os de most mégrosszabb. Tehetetlennek érzem magam és haszontalannak. Szuicid hajlamom nincsen. Kerülöm a társaságokat nincs kedvem a barátaimhoz se a családomhoz. Legszívesebben egyedül feküdnék itthon egész nap. Alvás és evés problémám is van. Nehezen alszok el éjjel és félek is esténként. Anyukámmal nincs kedvem beszélgetni mert olyankor elkap a düh. Magányosnak érzem magam de közben nem akarok társaságot. Hogyan tudnék ebből kilépni?

2016. júl. 6. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
2016. júl. 6. 13:32
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Vagy az nem lehet, hogy a még alacsonyabb önbizalmad miatt nincs kedved emberek közé menni?

Szerintem a legjobb lenne, ha mégis szembenéznél a problémáiddal és emberek között lennél. Vagy ha még nyitottabb lennél, és kipróbálnál új dolgokat. Keresnél valamit, amiben jó vagy és szereted csinálni. Azzal egy kicsit magabiztosabb lennél és nem hinnéd, hogy semmit sem érsz. Ez nem így van, csak rá kell jönnöd. Kitartás és fel a fejjel! :)

2016. júl. 6. 13:33
 3/4 A kérdező kommentje:

1.nem edzek. De azért köszönöm Zöld like.

2.köszönöm a válaszod. Igyekszem. Zöld like.

2016. júl. 6. 23:43
 4/4 anonim ***** válasza:

A testmozgás tényleg nagyon sokat segít! Nem azért, hogy fogyj, hanem egyszerűen felszabadultabb leszel és frissebbnek fogod magad érezni. A mozgás segíti a boldogsághormon, az endorfin termelődését, amitől ugye jobb kedved lesz. Nem kell agyonhajszolni magad, épp csak egy kis felfrissülés, vannak pár perces videók a youtube-on, tényleg rengeteg. A pilates is nagyon jó. Ezek után-tapasztalatból mondom- nem elég, hogy jobb lesz a kedved, emberek közé menni is több kedved lesz. Én is introvertált vagyok, egyszerűen sokszor rossz lesz a kedvem, legalábbis nyűgös leszek, ha a legjobb barátnőimen kívül elhív valaki valahova, de aztán ha mégis kimozdulok, mindig pozitív csalódás ér :)

Tényleg jó új embereket megismerni, ha más nem figyelni őket. Azt is megpróbálhatod, hogy estefelé csak egyedül elmész sétálni, és figyeled őket (legalábbis ha mozgalmasabb helyen élsz). Szerintem ez is jó muri. Számomra legalábbis inspiráló..gondolkodni, hogy milyen lehet az életük, mi megy a fejükben, vajon miért festették ilyen színűre a hajukat..stb. Annyira egyediek és csodálatosak az emberek! Te is az vagy! Nincs belőled még egy, és nem véletlenül vagy itt! Egyedi gondolatokkal, véleménnyel, érzelmekkel..ki tudja mi lesz belőled, mit találsz ki, merre megy az életed. Merj álmodni! Mit veszíthetsz? Tudom, hogy fellengzős szavak, meg közhely, de ha belegondolsz, tényleg igaz, és számunkra valahogy felfoghatatlanok ezek a dolgok.

Kipróbálhatnád az írást is. Nem kell klasszikus naplót vezetned, tudod, hogy ma itt meg ott voltam ezt meg azt csináltam. Inkább az érzelmeidről írj, hogy mi foglalkoztat..nem létezik olyan élethelyzet, hogy nem lehet miről írni, főleg, hogy általában írás közben jön meg az ihlet :)

Nekem a kedvenc elfoglaltságom az olvasás, és szívesen ajánlok neked jó könyveket, ha nyitott vagy rá, csak akkor mondd el kérlek az életkorod, a nemed, meg hogy mi érdekel úgy általában :)

2016. júl. 9. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!