Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Van, aki még ilyen, mint én?...

Van, aki még ilyen, mint én? Szerintetek ez önbizalomhiány?

Figyelt kérdés

Van, amikor annak érzem magam, máskor meg szinte tojok a világra. Őszintén szólva nem tartom magam szépnek (talán egy évben egyszer előfordul). Nem szeretem, ha valaki álszent, hazug és képmutató vagy, ha játssza a fejét. Nagy általánosságban olyan dolgok érdekelnek, amik a körülöttem lévőket nem (környezetvédelem, olvasás, írás - szeretnék publikáló író/költő lenni, de van, mikor nem hiszek abban, hogy sikerülne). Szerintem az emberek általában furcsának tartanak, általában kiröhögnek vagy hülyén néznek rám, csak mert nem tetszik nekik, ahogy kinézek vagy amit csinálok. Hálistennek már eljutottam odáig, hogy csak fintorogjak rájuk vagy röhögjek rajtuk és nem törődöm a véleményükkel. Mindössze elkeserítő, hogy az emberek - akik körülvesznek - szánalmasak. Igazából azzal nyugtatom magam, hogy majd HA felvesznek egyetemre (végzős vagyok), akkor minden megváltozik, mert találkozom olyan emberekkel, akik hasonlóak hozzám és el tudnak fogadni. Tudom, nem vagyok valami szerethető egyéniség (általában kimondom a véleményem, még ha sértő is, pedig elvileg elég érzelmes vagyok; utóbbit meg azzal próbálom leplezni, hogy úgy teszek, mintha semmi nem érdekelne és lelkileg nagyon erős lennék :D a gondjaim nem mondom el senkinek - talán egy embernek - mert szerintem felesleges, illetve nem értik meg. utálom, ha furán néznek rám, mert én így meg úgy gondolom). És persze, mondták már nekem, hogy ha nem tetszik, változtassak, de utálnék nem önmagam lenni (tudom, úgy teszek mintha erős lennék, és ezzel nem vagyok önmagam... de ez nekem még egyenlőre nem megy. meg eleve mindkettő bennem van, egyszer ilyen, másszor olyan egyéniség vagyok. nem túlzottan szeretem).

Nem várom, hogy most önbizalmat öntsön valaki belém, mert nem vagyok depressziós meg totál tanácstalan. Tulajdonképpen a legnagyobb gondom az, hogy csúnyának és nem szerethetőnek tartom magam. Mert azt látom, hogy mindenkinek a külső a fontos, a pénz, hogy mekkora nagyfej az ember, stb. És ez elkeserítő.

A gúnyos hozzászólók kíméljenek, kérem... Csak jól esett leírni, és kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok erről.

17/L

2010. ápr. 14. 16:11
 1/2 anonim ***** válasza:
he he pont ilyen barátom van Ő lány, de mindegy is az, hogy nem bízol Magadban és el kezdesz kételkedni Magadban csak a fáradságtól függ az agyad fáradsága természetesen ami abban mutatkozik meg, hogy nem megy a koncentráció és nem tudod Magadat tartani ahhoz amilyen szeretnél lenni ideges vagy és nem találod a helyed a világban, ilyenkor figyelnie kell az embernek és csak azzal foglalkozni amit a szíve döntött először és észre se venni a többit mert ha valakinek a szíve eldöntött valamit akkor egy nyugodtság lesz úrrá rajta ami szerintem jó, és jól teszed azt, hogy röhögsz rajtuk bár én nem szoktam másokon röhögni egyrészt mindenki azt gondol rólam amit akar én nem fogom terhelni az agyamat azzal, hogy mások beszólásaival foglalkozzak és azzal sem hogy másokról képet alkossak persze ha jót az más de azt úgy is csak olyanokról szoktam akiket szeretek, meg ha alkot az ember másokról képet akkor meg az lesz a vége, hogy elszáll az egója mert olyankor az ötlik meg az ember fejében, hogy jobb vagyok mint a másik ez is egy okom, hogy miért nem törődök olyanokkal akiket nem is ismerek, meg különben sem jobb senki senkinél, csak éppen mindenki máshogy él ennyi belül mindenkinek a lelke egyforma csak az a kérdés ki mennyire fojtja el és engedi ki, na meg ki milyen nevelést kapott stb stb nem fontos az meg, hogy ki szép a lelke milyen szép, jó tudom a férfiak szokták azért mondogatni, hogy csajozzanak de ha a lélek romlott a test már miért lenne szép, meg megfigyeltem azt is, hogy mennyire változik az emberben a másikról alkotott kép ha megismerjük, utána mintha a test a lélek kivetülése lenne, elnézést a hosszú firkantásért de ráértem:P
2010. ápr. 14. 16:32
 2/2 anonim ***** válasza:
első voltam bibibííííííííííí:P:P
2010. ápr. 14. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!