Darabokra törött a jövôm pár pillanat alatt. Emiatt nincs erôm a jelenre koncentrálni. Tudnátok segíteni?
Idén érettségizem, most volt az írásbelikre a betekintés, de sajnos nem úgy sikerült az emelt érettségim, hogy felvegyenek az álomegyetemre. Ez már teljesen biztos, szóbelikkel sem menne.
Még tartanak a szóbelik, de képtelen vagyok rájuk figyelni, mert annyira foglalkoztat a jövôm. Nem estem depresszióba, de nagyon kilátástalannak érzem jelenleg a helyzetemet.
2 éve azt tervezem, hogy felköltözök Pestre, már elkezdtem szervezni az életem, a barátom is ott lakik, az "álom karomra" jár, sokszor tanultunk együtt, biztosan tudom, hogy oda szeretnék majd menni. A szüleim is felkészültek már rá, elkezdtünk bevásárolni a kollégiumhoz. Tehát minden tökéletes lett volna. A tanárok is, mindenki szinte biztos volt benne, hogy felvesznek.
Ez törött most össze bennem. Minden pillanatban szomorú lehetnék, de tudom, hogy a barátom és minden közeli ismerôsöm, rokonom mellettem áll, bármi is történne.
De remélem ezek után érthetô, miért érzem magam ilyen rosszul.
Ha a második helyre mennék, akkor akár át is tudnék jelentkezni az elsô helyemre, át is vennének valószínûleg, de én a tudásom alapján alapján szeretnék bekerülni, nem pedig átvetetni magam, ráadásul lehet, hogy nem vesznek át, vagy nem bírom az egyetemet.
Ha kihagynék egy évet, akkor viszont fel tudnék készülni azokból a tantárgyakból, amikre szükségem lenne, elmehetnék dolgozni, tapasztalatot gyûjteni, még egy nyelvvizsgát csinálni.
De ekkor nem lenne diákigazolványom és minden pesti látogatásom közel 10 ezer forintba kerülne (messze lakunk). A barátaim oda mennek tanulni, a barátom is ott van ugye és én is oda készültem..
Nagyon össze vagyok zavarodva. :(
Tudnátok segíteni kérlek, hogy szerintetek mit lehetne tenni ebben az esetben? Melyik lenne jobb, hogyan lehetne megszervezni?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
18/L
#1: Az egész országban csak 3 helyen van ilyen képzés az egyetemeken, elmentem mind a három egyetem nyílt napjára és ez az egyetem fogott meg legjobban, ami pont Budapesten van.
De persze, amiatt is nagyon fel szeretnék menni, mert nagyon szeretem a várost, a barátom is ott él, gyönyörû város, imádom a pezsgô életet, az épületeket, ott szeretnék majd családot alapítani. :)
Bocsánat, ha a céljaim így ismeretlenül is zavarnak téged, kedves válaszoló. De kérlek, válaszolj is a kérdésre, ha már itt jársz. :))
Az akkori elsô választ törölték. :)
#1: Tudom, hogy nem olyan az élet, amilyennek elképzeljük, de nem tudom, mit tegyek és hogyan, hiszen egészen eddig az egyetemre készültem, B és C terveim pedig nem is voltak sajnos.
#3: Köszönöm szépen a választ, esetleg tudnál segíteni vagy tanácsot adni, hogy az ilyenek hogy mûködnek, hogyan kell jelentkezni, hogyan kerülhetek be és milyen kollégiumba, és bármit, ami csak eszedbe jut?
Nagyon hálás lennék érte. :))
#4: Nem írtam bele, mert a kérdés szempontjából nem fontos, de vegyészmérnök szeretnék lenni. :)
Esetleg valakinek van valamilyen tanácsa, ötlete még esetleg saját tapasztalat alapján? :))
Valaszoltam
Az eletben nem minden ugy alakul ahogy te elkepzelted.
Csak rajtad mulik korrigalsz az iranyon vagy falnak szaladsz.
Onsajnalat sehova nem vezet ez eleted elso problaja.
#7: Nem neked írtam, hogy válaszolhatnál, értettem, köszönöm, de sajnos erre már én is rájöttem, csak egyszerûen nem találtam a megoldást.
#8: Nem a pénzért szeretnék az lenni, ami, hanem maga az irány érdekel, tanulni szeretnék. :) Ha nem kapnék érte fizetést, akkor is csinálnám. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!