Mennyi igaz az "életemnél is fontosabb vagy" kijelentésekből?
Belegondoltam párszor...
Én csak anyámért adnám, vagy tesómért, vagy tesóm gyerekeiért. Ennyi a családom.
Nos, én ilyet még soha nem mondtam, azonban már gondoltam rá, hogy mi lenne ha ilyen helyzetbe kerülnék.
Mivel vallásos ember vagyok, igyekszem annak megfelelően élni. Jézus szerint pedig: "Nincs senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja barátaiért."
Mivel minden ember felebarátunk, én remélem, nagyon remélem, hogy bárkiről lenne is szó, meg tudnám tenni érte. Nem csak azokért akik közel állnak hozzám.
Gondolatban meg tudom tenni, de a valóság ugyebár egészen más. Igazából nem tudom hogyan viselkednék ilyen helyzetben... én szerintem ezt senki sem tudhatja, mindaddig amíg nem élte át. Ezt egyszerűen nem lehet megmondani.
Isten adja, hogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe.
Egyébként az is érdekes kérdés, hogy vajon más életét fel tudnánk-e áldozni, ha úgy alakulna? Mondjuk saját gyermekünkét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!