Szeretnék munka mellett levelezőn elvégezni egy képzést, de nagyon nehezen veszem rá magam, hogy munka után még leüljek tanulni. Reggel 7 kor megyek el itthonról, este 7-re érek haza. Még 2 órát jó lenne tanulni. Van valami ötletetek, hogyan lehetne?
Akarod, csinálod. Ez ennyi. Ha így nem tudod rávenni magad, akkor akkor se tudnád, ha nem dolgoznál. Akkor is lenne valami indok, most épp takarítok vagy szerelek vagy beszélnem kell a barátaimmal, mert elhanyagolom őket vagy munkát kell keressek vagy meg kell etetni a kutyák, stb. El kell magad határozni és csinálni kell, másképp nem fog menni. Nekem még anno mesélte a tanárom, hogy amikor csinálta a doktorit napi 4 órát aludt. Reggel 8-tól este 4-ig órákat tartott, utána elintézte a tennivalókat, majd esténként tanult. Három évig csinálta így. Megcsinálta.
2016. máj. 16. 21:07
2/4 anonim válasza:
Az előzőnek abban tényleg igaza van, hogy elhatározás kérdése. A levelező, rendes munka mellett nehéz. Pont azért, mert a napod nagy része elmegy munkára és utána még időt akarsz szakítani magadra. Ez természetes emberi igény. Ha ezt letudod küzdeni, akkor menni fog. Esetleg próbáld meg munkából/munkába való utazáskor olvasgatni a dolgokat. A napirendedbe pedig építsd be a tanulást. Tehát hazaérsz, átöltözöl, aztán 17.00-17.30-ig mindenképp tanulsz. Ehhez állíts be a telefonodon ébresztőt. Külön vannak ilyen jellegű appok is, ahol tudod jelölni, hogy melyik nap ment a dolog, így könnyebben hozzászoksz és sikerélményed is lesz.
Az alvással viszont ne spórolj semmiképp sem sokat. A napi 4 órás doktorik mesék. Nekem is volt ilyen ismerősöm, de megismertem a szobatársát. Kiderült, hogy többet aludt az illető, mint amennyit előadott.
2016. máj. 17. 02:01
3/4 anonim válasza:
Előző, nyilván nem heti hét nap és nem pontosan 4 órát aludt, lehet hogy csak heti négy alkalommal, mert ennyi napon szokott tanítás lenni, de attól még úgy gondolom, hogy hihetetlen szellemi teljesítmény 8 óra tanítás után még tanulni is. És ezt végig kellett csinálni 5 évig (nem MO-n volt), ráadásul mindezt (talán a legkeményebb) TTK-s szakon és ne felejtsük el, hogy doktorin nem csak tanulni kell, hanem végig nagyon erőltetett tempóban kutatni is. Nem tudom volt-e részed ilyesmibe, de minkét dolog brutális. Szóval kérlek ne alacsonyítsd le más érdemét csak azért, mert számodra hihetetlennek tűnik. A professzorok nem a henyélőkből és a kényelmeskedő emberekből lesznek.
2016. máj. 17. 19:54
4/4 anonim válasza:
Ha megteheted válts részmunkaidőre
Hétvégéken
Ha tömegközlekedéssel jársz akkor esetleg utazás közben
Ha olyan a munkád akkor hallás után munka mellett
Ebédszünetben
Gondolj arra, hogy mennyivel könnyebb életed lesz ha elvégezted a képzést :) Addig áldozd fel ezt a pár évet
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!