Annyira szeretnék néha valami hülyeséget, valami felelőtlent csinálni? Te éreztél már így?
Mindig én voltam a jó gyerek, szorgalmasan tanultam, dolgoztam, azt tettem, amit a család és a társadalom elvárt tőlem. Soha nem lázadtam, nem csináltam semmit, ami nem "helyes". Nem mertem kockázatot vállalni, nem követtem az álmaimat, nem azt tanultam, amit igazán szerettem volna, mert abból nem lehetett volna biztosan megélni. Mindig a racionális érvekre hallgattam, arra nem fordítottam figyelmet, hogy én mit szeretnék igazából. Most itt vagyok majdnem 30 évesen, és semmit sem értem el. Unalmas ember vagyok, unalmas élettel, semmi céllal, nulla vágyakkal. Néha annyira szeretnék tenni valami hülyeséget, mondjuk reggel felkelni, és munka helyet összepakolni, és csak nekivágni a nagyvilágnak. Annyira szeretnék csak egy napra nem felnőtt lenni. Úgy érzem teljesen elpazaroltam a fiatalságom. Ti nem szoktatok így érezni? Mennyit értetek el a fiatalkori álmaitokból?
Az az ember vagy, aki szerettél volna lenni?
Teljesen megértem.
Igen, éreztem már így.
Nem vagy elkésve. Egy nagyon kedves ismerősöm 50 fölött volt, amikor megtalálta az élete hivatását, és otthagyott csapot-papot, hogy azt csinálja, amit igazán szeretne, és azóta se bánta meg. Jómagam bőven 30-on túl határoztam el magam (pár hónapja, és még gőzöm sincs, jó úton haladok-e, de máris sokkal jobban vagyok, mint a régi úton).
Kérdés, tartozol-e felelősséggel Magadon kívül másért, mert akkor nem könnyű borítani a dolgokat és lépni. Egyébként nem tűnsz unalmas embernek :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!