Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagy hülyeséget csináltam,...

Big Omikron kérdése:

Nagy hülyeséget csináltam, utálom magam. (? ) Alul részletezem.

Figyelt kérdés
Elvettem Anyám bankkártyáját és a tudta nélkül neten megvettem egy játékkiegészítőt. Utána lelkiismeret furdalásom lett, de nem mertem neki elmondani. Nem tudom ez kiderül-e (anyám nem nagyon foglalkozik a kártyájával), de továbbra sem merem elmondani a szüleimnek. Mit csináljak? Utálom magam!!!!

2013. okt. 16. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha nem mondod el, csak furdalni fog tovább a lelkiismeret. Légy férfi és vállald a tetteid következményeit. Mond el a szüleidnek, és zokszó nélkül fogadd a büntetést.
2013. okt. 16. 22:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy?"Big"

Mond el a szüleidnek.Egyszer csak el kell kezdeni, hogy vállald a felelősséget és a tetteid következményeit.

Egyébként úgyis kiderül.Jobb ha elmondod előbb.Ne utáld magad,bánd meg és máskor ne tegyél ilyet.

2013. okt. 16. 22:35
 3/8 Canopus válasza:
Anyád kér sms-értesítést, annak is utánajárhattál volna...
2013. okt. 16. 22:39
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha mégse jött sms, 20.-a körül jön a havi értesitő a tranzakciókról és akkor úgyis lebuksz.
2013. okt. 17. 10:30
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, asszem elmondom nekik. Csak ezzel segíthetek magamon.
2013. okt. 17. 15:59
 6/8 anonim ***** válasza:

eleve már most kitalálhatsz a szüleidnek is valami szankciót, mert jobb ha te találod ki, mert muszáj lesz azzal élniük, mert ezzel falhoz is állítod, tehát a nagy lelkiismereted miatt, azt fogják látni, hogy valóban igényled a büntetést, és büntetni fognak.

szóval én úgy adnám elő: anya a hitelkártyáddal vettem egy j.k-t, tudom most nagyon haragszol és megértem, ha ezért akár egy egész napra eltiltasz a nettől, vagy holnap szobafogságon kell lennem. az időt ki fogja nyújtani, szóval egy napnál többet ne mondj.

2013. okt. 17. 17:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Mennyibe került az a valami? És az mennyire nagy összeg nektek (mert nem mindenki áll ugyanolyan anyagi szinten, van akinek harmincezer se sok)?

Ha nem volt annyira drága, akkor szerintem kérj elnézést, mondd, hogy nagyon szeretted volna, engedélyt is akartál kérni, de már csak rövid ideig volt akciós és azért vetted meg és nagyon szégyelled, hogy elfelejtetted elmondani és felajánlod, hogy x hétig te mosogatsz és hasonlók. Szerintem még így jössz ki belőle a legjobban. Ha pedig drága volt, akkor próbáljátok visszavinni és visszakérni a pénzt. Vagy akkor ez volt a karácsonyi ajándékot erre az évre (és a születésnapi, és a névnapi és...).

Máskor pedig ne csinálj ilyet, még akkor sem, ha most sikerül megúsznod és enyhe büntetéssel kijönnöd a dologból.

2013. okt. 18. 02:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát igen. Kb. 3000 ft. volt. Azt csinálom amit írtatok!
2013. okt. 18. 07:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!