Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan alakulhatott ki ez a...

Hogyan alakulhatott ki ez a félelmem? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Mondjuk úgy, hogy eddig semmi bajom nem volt a tűvel... Ha voltam vérvételen, vagy oltást kaptam, nem azt mondom, hogy "örültem" neki (mert hallottam már olyanról, hogy vki azt várja, hogy megszúrják tűvel, vagy ha lehet választani, hogy pl fájdalomcsillapítót vénásan, vagy szájon keresztül gyógyszer formájában kapja meg, akkor a vénásat választja...) szóval semmi bajom nem volt, nem féltem, jól elvoltam közbe... Egyik éjszaka azt álmodtam, hogy vérvételen voltam és összevissza szúrkáltak meg ömlött a vér meg ilyenek:D Felébredve jót röhögtem rajta...:) Nem sokkal ezután be kellett mennem vérvételre, és mikor megláttam a tűt, elkezdtem remegni kicsit, meg nagyon nagyon nagy félelem jött rám, olyan ideges voltam, meg görcsbe rándultam... Miközben vették a vért, alig bírtam ki, azt vártam mikor lesz vége... Utána rájöttem, hogy valószínűleg ez az álom miatt lehetett... (Ugyanis előtte tényleg semmi bajom nem volt ilyen dolgokkal...) Nem tudom mit tehetnék, hogy ezt a félelmemet leküzdjem, de nagyon szeretném... Szerintetek lehet ilyen tényleg az álom miatt? Hogy tudnám újra elviselni a tűt? (Sokszor járok vérvételre, úgyhogy valahogy muszáj lesz, de am attól nem javul a dolog, hogy egyre többet járok, ugyanúgy félek meg görcsbe rándulok...)
2010. ápr. 6. 14:59
 1/6 anonim válasza:

Szia!

Nagyon sajnálom,hogy ilyen "betegségben" szenvedsz.Én szintén.Sírok,amikor beadják az oltást...De nem remegek,s hasonló.Pszihológussal próbálkoztál?Hátha segít :S!

2010. ápr. 6. 15:37
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! És sajnálom, hogy neked is van ilyen félelmed:S

Nem még nem próbálkoztam pszichológussal, a környezetem (pl anyum) nem vesz komolyan úgy van vele, hogy biztos ez csak hiszti.. De nem az, ugyanis mint mondtam az ég világon ezelőtt semmi bajom nem volt a tűvel, vérvétellel, majdhogynem szerettem... Úgyhogy így nehéz, de lehet pszichológus lesz ebből a végén... Ez nyilván tripanofóbia, de fogalmam sem volt róla, hogy így egy álom után kialakulhat:S

2010. ápr. 6. 15:48
 3/6 anonim válasza:
hat sajnos van amikor nem veszik komolyan az ilyen dolgokat. sztem mindenfelekeppen probalj beszelni valakivel, megha nem is pszichologus.
2010. ápr. 6. 23:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg, egy idő után valószínűleg alábbhagy. Persze ehhez lehet,hatékonyabb lenne, hogy egy darabig ne menj vérvételre, de úgy látszik, ezt nem teheted meg. Nekem a nőgyógyászati vizsgálat kapcsán volt egy durva tapasztalatom egy bunkó orvossal, utána a legrendesebb női orvosnál is remegett a lábam és alig bírtam ki a fájdalmatlan vizsgálatot is. Meg is mondtam a doktornőnek, hogy nem tehetek róla, elnézést, haladjunk... Aztán eltelt egy kis idő és legutóbb már nem tapasztaltam ezt a problémát.
2010. ápr. 10. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha ezzel álmodsz, akkor arra a napra biztos hogy kihat, de lehet hogy az elkövetkező 2-3-4 napra is.

Nekem is voltak ilyen gondjaim cask nem tűvel, de elmúltak.

Gondolkozz el rajta, hogy miért is félsz tőle?

Semmi olyan dolog nincs benne. Teljesen tseril, és ráadásul a te érdekedben csinálják.

Én a fogorvossal vagyok így.Leszarom ha fáj.Nem érdekel a fájdalom.

2010. ápr. 10. 16:31
 6/6 anonim ***** válasza:
v ki hipnotizál!
2010. ápr. 10. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!