Meg tud engem valaki érteni?
Meg tud engem valaki érteni avyg alapból ilyen hulye lennék? Nem tudom, csak én vagyok így, vagy mások is? Ez a tizenéveseknél normális?
A helyzet az, hogy olyan családból származom, akik gazdagok. Nagyon gazdagok vagyunk, de apám inkább építkezésre költi a pénzt, minthogy nekem vegyen valamit. Én nap mint nap látom 1-2 osztálytársaom, hogy milyen menő, márkás cuccaik vannak és zavar, hogy mindenzt énis megtehetném, mégsem teszem, sőt néha gondba vagyok, hogy mit vegyek fel, mert alig van 2 farmerom és 7-8 pólóm, amit tudok hordani. És ez engem zavar. Én is szívesen mennék a Tally Weijlbe és venném meg a 4000Ft-os pólókat, mennék a Conversebe vagy a Famousba, esetleg a Retro-ba és venném meg a közel 10.000Ft-os pólókat, de miből? Nem kapok zsebpénz, csak kajapénz, azt is heti 2000Ft-ot, amit félreteszek és végigéhezem az délelőttömet, amig haza nem érek. És utána veszek magamnak ruhát. Miért van ez? Én vagyok csak megőrűlve a ruhákért vagy mások is? Normális ez? Hogyan kérhetnék itthon pénzt? Húsvétre kaptam 10.000Ft-ot, de abból is alig tudok venni valamit. Esetleg 2 gatyát vagy 3-4 pólót, de ezek se híres márkák. És hiába, azt ne írjátok, hogy a márka nem számít, nekem igenis számít, mert a nem márkás cuccom 1-2 hét alatt szétesik és így bele sem tartozhatok az osztály-elitbe. Nem leszúrást, hanem megoldást kérek. Segítsetek. :(
Bocsi,de én ezt nem tdom megérteni.
Mi nem agyunk vmi tehetősek és lehet ezért,de szerintem nincs igazad.
hát akkor most mondok pár dolgot az én ruháimról és zsebpénzemről, de ne akadj ki és képzeld el ezek mellett rengeteg barátom van, akikben megbízhatok és lehet h nem tartozok abba az elitbe, akik gazdagok, de vannak köztünk(a barátaim közt) olyanok is akik ,megtehetnék amit te nem ,de mégsem teszik, mert úgy gondolják h csak magamutogatás az egész.
Szóval: Zsebpénzem: havi 1300(ezerháromszáz) ft.
ruháim: amiket téll hordhatok:3 farmer, 5-6 felső(egyetlen márkás sincs)
kaját kapok délelőttre, így azt nem kell megvennem, de anyáék csak az osztály által szervezett kirándulásokat, a ruhákat)csak ha tönkre megy egy és venni kell helyette) és a kaját fizetik. Ha még sminket akarok vagy kiegészítőt(nyklánc, karkötő..stb) akkor azt az 1300 ft-ból tehetem meg, és ha telefont, mp4-et vagy akármi mást akarok akkor arra az 1300ft-ből kell összespórolnom a pénzt valamint a telefonszámlámat is én fizetem.
Nem panaszkodok mégsem.
Lehet h nem leszek elkényeztetve(nálam már az is annak számítana ha annyit kapnák mint te), de a barátaim legalább nem a pénzemért szeretnek.
16/L
Meg kell tanulni beosztani a pénzedet, ez is egy komoly tananyag, különben nagyon nagy bajba kerülsz, amikor majd a saját lábadon kéne állnod, és nem fog jutni a fontos dolgokra. Most csak ruhákra nem jutott a szuvenír miatt. A szegényebb gyerekeknek, akik csak annyi pénzt kapnak, hogy éhen ne maradjanak, ezt könnyebb megtanulni,neked meg ez a gazdagság ára. Pont ebbe trafáltam bele az elején, amikor azt mondtam, hogy az apukád milyen emberré akarhat nevelni téged.
A vágyakozás persze más dolog, az érthető, sokan vágyakozunk valamire. így aztán ha kérsz egy ruhát a születésnapodra, és megkapod, sokkal jobban tudsz majd örülni neki, mint ha minden nap vehetnél egyet a zsebpénzedből, és nem éreznéd az értékét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!