Hogyan irányítsam az életemet?
Szia. Bocsánat a kérdésért, de mi a helyzez édesapukáddal? Anyukád jól csinálja , bizonyos határokon belül!! Az jó, hogy fontosnak találja a tanulást, az meg még jobb , hogy te hallgatsz rá. De! Ott bibi! Szexuálisan tombolni akarsz.... jót akarnál bulizni...és a többi. Anyukádnak valahogy szépen nyugodtan le kell vázolni, hogy soha nem lesz nagymama ha ilyen vastag határvonalakat húz. Próbáld kicsit fényzni magad. " Anya! Nézed a hírekbe , fiatalok drogoznak buliznak megállás nélkül. Én ilyen vagyok? Nem! Nem is akarok ilyen lenni! De azt értsd meg , hogy megismerném a világot! Heti egyszer, miután minden kötelességemet elvégeztem el szeretnék menni ismerkedni, esetleg összeszedni egy okos , kedves ,szép lányt akinek ugyanúgy fontos a suli és te is kedveled." (Jöhet egy kis udvarlás anyunak) " Anya, jó embert neveltél belőlem, megtanítottál mi a jó és mi a rossz. Ezek után miért félsz,higy hanyagolnám a sulit. Bízz bennem és magadba is , hogynegy normális embert neveltél belőlem és adj egy esélyt, hogy bebizonyítsam. " Ha ezek közül egyik sem hat rá, akkor egy kicsit (bizonyos határokon belül) lázadj! Nem, nem azt mondom, hogy cigizz, tetováltass, éjszakákra maradj kint. Csak mondjuk vázold fel HATÁROZOTTAN , hogy ha betöltöd a 18-at el szeretnéd kezdeni az életed, mert így is túl sok mindenből maradtál ki. Barátokat , barátnőt szeretnél. Nem jogi karra szeretnél menni , mert nem érdekel. Téged ez meg az érdekel, ezért azt fogod csinálni. Lényeg az , hogy TE mond meg , hogy mi LESZ a továbbiakban.Ne akarj megfelelni!!! Nyugi! Anyukád soha sem hagy el, mindig te leszel neki a középpontban. Ha ennyire meg akarsz felelni neki, akkor bizonyítsd be , hogy okosan tudsz élni. Esetleg az is megoldás, ha elmondod neki a frankót. " Anya bajban vagyok! SZEXELNI AKAROK, de te nem hagysz érvényesülni. Nincsenek barátaom , mert te nem hagyod , hogy kikapcsolódjak. Mire elvégzem az összes sulit leszek vagy 23. Addigra kimaradtam mindenből. Lesz egy jólkereső munkahelyem , tele leszek zsetonnal, de kire,vagy mire költsem? " Ne utálj élni! Ha minden kötél szakad , akkor kicsit edzzed meg anyukádat! Igenis szedj össze barátokat és suli után ahelyett , hogy 3-ra hazamész , menj el meginni egy bambit. Majd menj haza ( ne este 10-re, mondjuk 6-ra) . Késs 3 órát otthonról. A telefonod semmi képp ne kapcsold ki, ha hív, akkor vedd fel és mondd meg , hogy a barátaiddal fantázol egy büfében. Majd menj haza! Jön majd a kérdés: hol jártál? Esetleg veszekedni is fog. Nyomj egy puszit az arcára ( hogy érezze, hogy szereted) majd mosolyogva mond neki: túléltem, itt vagyok, most megyek tanulni.
Majd szép lassan , elősször heti egyszer, majd kétszer ezt megcsinálod. A harmadik alkalomra már meglesz nyugodva, hogy biztonságban haza érsz , tanulsz is , suliba sem rontasz. A lényeg: ha lázadni akarsz , attól függetlenül érezze a törődésed, hogy nem hagyod el magad és a sulit. Bocsi , hogy ilyen hosszú lett. Ha van még kérdés, akkor írj nyugodtan privátba. Nagyon szívesen beszélgetek veled. 20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!